Povedenou samurajskou akční adventura Ghost of Tsushima, která vyšla před několika měsíci s českými titulky exkluzivně na PlayStation 4, čeká příští týden velké bezplatné rozšíření. To přinese již dříve avizovaný kooperativní multiplayer i New Game Plus.

Ghost of Tsushima Legends je obrovská bezplatná aktualizace. Vývojáři ze studia Sucker Punch se rozhodli nabídnout hráčům New Game + režim, aby znovu mohli prožít nesnadnou cestu hlavního hrdina Jina, tentokrát si ale ponecháte všechno vybavení a další věci z předešlého hraní. Ale pozor, současně se zvýší obtížnost, aby souboje byly větší výzvou.

Tím hlavním je ale kooperativní multiplayer. Právě ten se jmenuje Legends a zve čtyři hráče, aby společně prozkoumali lokace a bojovali proti nepřátelům inspirovanými japonskou kulturou a mytologií. Abyste uspěli, musíte bojovat jako tým.

V případě kooperace si tvůrci připravili příběhové mise pro dva hráče, survival mise až pro čtyři hráče a těžký raid, který bude dostupný několik týdnů po spuštění. K dispozici budou čtyři třídy. Každá z nich má specifické dovednosti, schopnosti i plusy. A jak si můžete všimnout na doprovodných obrázcích, i vybavení bude rozděleno do tříd.

Jako první si zvolíte, kterou třídu si odemknete. Na výběr je Samurai, Hunter, Ronin a Assassin. V případě samuraje se můžete těšit na kontaktní boj. Jako lovec můžete stát stranou a ostřelovat nepřítele a využívat výbušné šípy ke zpomalení skupin. Ronin zastává roli podpory a dokáže oživit celý tým, zatímco předností asasína je způsobit masivní poškození jedním jediným útokem.

V rámci příběhových misí pro dva hráče se seznámíte s novou postavou. Takzvané příběhy Gyozena vám odhalí, co se ve skutečnosti v Cušimě děje. V survival misích budete až se třemi dalšími hráči čelit vlnám nepřítel a bránit různá místa na mapě. Naštěstí budete mít k dispozici několik specialit, kupříkladu můžete zapálit nepřátele nebo přivolat medvědího ducha. Čím déle se vám podaří přežít a čím více bonusových cílů splníte, tím lepší odměnu získáte.

Přečtěte si také: Bývalý šéf studia Rockstar North získal peníze na hru, která předčí Grand Theft Auto

Jako poslední tu máme Raid. V nich budete potřebovat všechny své dovednosti, špičkové vybavení a sehraný tým čtyř hráčů. Raid má být epické třídílné dobrodružství a dostupné bude pár týdnů po vydání Ghost of Tsushima: Legends. Navíc v celé kooperaci bude možné využívat fotografický mód a vývojáři slibují, že ve hře nenajdete žádné mikrotransakce.

Patch 1.1 s výše zmíněným obsahem vyjde 16. 10. letošního roku. Po stažení aktualizace je nutné navštívit PlayStation Store ze své PS4 a stáhnout si zdarma odemčenou hru Ghost of Tsushima: Legends. Pro hraní s ostatními hráči je nutné připojení k internetu a aktivní předplatné PlayStation Plus.