Polské studio CD Projekt RED zažilo díky spolupráci s Netflixem a Studiem Trigger, z níž vzešla anime série Cyberpunk: Edgerunners, značný úspěch. Proto nejspíš moc nepřekvapí, že teď chce zajít ještě dál. Nově došlo k oznámení spolupráce CD Projektu RED s produkční společností Anonymous Content, z níž má vzejít hraný film zasazený do světa Cyberpunku 2077.

V portfoliu globální produkční firmy najdeme filmy jako Revenant Zmrtvýchvstání nebo Spotlight, Anonymous Content však produkuje také seriály, mezi něž patří Temný případ či Mr. Robot. V tuto chvíli se přitom nový filmový projekt nachází v rané fázi vývoje a právě probíhá hledání scenáristy. Ten má nabídnout zcela nový příběh z univerza Cyberpunku 2077, takže nás nečeká adaptace herního příběhu. Třeba si ale tvůrci vypůjčí nějaké příběhové prvky ze série stolních RPG od společnosti R. Talsorian Games, z níž vychází i Cyberpunk 2077.

Více detailů o náplni filmu bohužel nevíme, takže na detaily o názvu, datu premiéry nebo obsazení si budeme muset ještě počkat. Alespoň budou moci fanoušci ještě nějakou dobu spekulovat o tom, jaká je šance, že se zásluhou chystanému snímku vrátí do světa Cyberpunku Keanu Reeves, který v základním Cyberpunku 2077 i v nedávno vydané placené expanzi Phantom Liberty ztvárnil rockera Johnnyho Silverhanda, nebo Idris Elba, jenž si ve Phantom Liberty zahrál agenta Solomona Reeda.

Ačkoliv bylo jasně řečeno, že nás má čekat originální filmový příběh, obě postavy jsou už ikonami hry od CD Projektu RED. A co víc, obě postavy mají velmi pestrou minulost, z níž může teoreticky filmový scénář čerpat. Záleží ale samozřejmě na tom, do jakého roku bude zasazený, hlavně pokud jde o Johnnyho.

Vypadá to ale, že by mohl být v dobrých rukou. Tisková zpráva odhaluje, že kreativní tým CD Projektu RED má přímo spolupracovat mimo jiné s Davidem Levinem, veteránem z HBO, který dohlížel na výrobu Temného případu, Westworldu nebo prvních řad Hry o trůny. Levine bude tudíž jedním z producentů za Anonymous Content, mezi něž se řadí i Garrett Kemble, Ryan Schwartz, Bard Dorros a Charlie Scully.

Oznámení filmu je každopádně dalším důkazem toho, že se Cyberpunku jako značce v rukou CD Projektu RED daří. Dokazuje to i fakt, že základní Cyberpunk 2077 už má podle nejnovějších informací od polského studia na kontě úctyhodných 25 milionů prodaných kopií. Špatně na tom není ani DLC Phantom Liberty. I když vyšlo teprve před necelými dvěma týdny, už se jeho tvůrci mohou pochlubit 3 miliony prodaných kopií. Pokud vám tato čísla nestačí, máme tu ještě údaj spojený s celkovými prodeji všech hlavních titulů CD Projektu RED, tedy tří dílů Zaklínače a Cyberpunku 2077. Ty už překonaly neuvěřitelnou hranici 100 000 000 kusů.