V nedávno vydaném Call of Duty: Modern Warfare 3 startuje první sezóna, která s sebou přináší oblíbený battle royale režim Warzone. Ten se dočkává nové mapy, jež značně urychlí průběh hry. Urzikstan je totiž výrazně menší než dosavadní Al Mazrah, a navíc pojme menší počet hráčů.

Nutno podotknout, že to pro Urzikstan aktuálně není premiéra. S mapou se totiž mnozí z vás mohli seznámit již prostřednictvím herního režimu Zombies. Přece jenom se ale dočkáváme změny, která je exkluzivní právě pro battle royale režim – mapa přináší zajímavou možnost přesunu v podobě jízdy vlakem, který dokonce můžete sami řídit. Na oficiální upoutávku, přibližující přestřelky v prostředí velkoměsta, se můžete podívat výše.

Teď ale něco k zásadním změnám v hratelnosti. Zatímco nyní byli příznivci Warzone zvyklí na hry s až 149 protivníky, s příchodem Urzikstanu se maximální počet hráčů sníží na pouhou stovku. Plocha mapy se přitom zmenšila o 20 %.

Jelikož se jedná o poměrně razantní změnu, v jejímž důsledku se bude především rychleji uzavírat zóna a celý zápas tak potrvá kratší dobu, názory hráčů se liší. Zatímco mnozí svižnější styl hry vítají, jiní by se raději drželi dosud zažitého tempa.

Negativní reakce se pojí především s obavami souvisejícími s nedostatkem akce. Kvůli nepoměru mezi zmenšením plochy a úbytkem hráčů reálně hrozí, že prostřední fáze zápasů budou působit nezáživně, a to obecnému urychlení navzdory.

Některé z dojmů komunity COD: Warzone vypíchnul server Charlie INTEL. Mezi hráči se ozývají názory, že by se na Urzikstanu mělo utkat nejméně 120 lidí. Jiní však považují čerstvě stanovenou hranici za výhru – 150 hráčů na mapě je podle nich příliš mnoho.

První sezóna v Call of Duty: Modern Warfare 3 dále navrací režim Gunfight, přidává nové dočasné herní módy a ty stávající obohacuje o další mapy. Zmíněný režim Zombies pak obdrží nový příběhový akt.