Call of Duty potřebuje PlayStation a PlayStation potřebuje Call of Duty. Tak tahle zpráva dnes zní internetem poté, co Modern Warfare 2 překonala prodejní rekordy série na PlayStation Store.

Sony bez uvedení dalších podrobností poblahopřála společnostem Activision a Infinity Ward k tomu, že Call of Duty: Modern Warfare 2 má nejlepší start ze všech dílů série Call of Duty na PlayStation Store.

Tento úspěch se podařil díky předobjednávkám, předběžného přístupu do příběhové kampaně pro jednoho hráče a zahajovacího dne prodejů. Měkký restart Modern Warfare 2 tak překonal všechny ostatní díly, včetně Modern Warfare z roku 2019.

Není pochyb o tom, že Call of Duty: Modern Warfare 2 bude jednou z nejprodávanějších her letošního roku. Activision se navíc rozhodl, že na disku fyzické kopie je pouhých 70 MB dat. Jde pouze o instalační soubor. Zbývajících přibližně 150 GB musí hráči stáhnout.

Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, v novém rozhovoru zdůraznil, že není jeho cílem vynechat PlayStation u Call of Duty. K úspěšné střílečce chce přistupovat jako k Minecraftu. Podobná slova řekl už dříve, teď byl ale mnohem důraznější:

„Dokud bude existovat PlayStation, na kterém bude možné vydávat hry, je naším záměrem pokračování ve vydávání Call of Duty na PlayStationu,“ prohlásil Spencer. Z pohledu vydání hry tak mohou být vedoucí Sony v klidu. Vrásky na čele a velké starosti jim ale zřejmě dělá uvedení Call of Duty v předplatném Game Pass.

Modern Warfare 2 se daří i ve Velké Británii. Hra se vyšplhala na první místo za minulý týden a předstihla tituly FIFA 23, Bayonetta 3, Horizon Forbidden West, Gotham Knights, Mario Kart 8 Deluxe, Mario + Rabbids Sparks of Hope, Nintendo Switch Sports, Splatoon 3 a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

Série Call of Duty se s prodeji přes 425 milionů kusů řadí mezi nejprodávanější značky na světě. Pouze hry jako Mario, Tetris a Pokémon mají více. Není tak divu, že na Call of Duty pracují týmy v čele s Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer Games, Raven Software, Neversoft, Beenox, Moon Studios a Gray Matter Studios.

V Kanadě mezitím došlo k zajímavému zjištění. Na krabičce je uvedeno, že jde o nejprodávanější franšízu pro Xbox, zatímco ve francouzštině je Xbox zaměněn za PlayStation.