Nové Bulánky čeká důležitý měsíc. 1. 8. začíná online multiplayer a o měsíc později budou bitvy polštářů zdarma pro všechny hráče. Půjde o základní verzi, kterou si bude moci zahrát každý. Další obsah bude zpoplatněn.

„Po vzoru původní hry jsme se rozhodli zpřístupnit i nové Bulánky pro všechny hráče zdarma v takové podobě, na jakou jsme všichni dlouhá léta zvyklí, avšak ve zcela novém kabátě. Všichni si tak od 1. září můžete Bulánky na Steamu bezplatně stáhnout a užít si multiplayer s kamarády ze všech koutů světa. Pokud budete mít zájem o další bonusový obsah, budete si jej moci dodatečně zakoupit,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Pokud už hru máte koupenou, tak veškeré bonusy dostanete zcela zdarma. „Vážíme si vaší podpory a věřte, že ji náležitě oceníme,“ uvádějí autoři. Tyto bonusy platí také pro ty, co si Bulánky do 1. 9. koupí (na Steamu hra stojí 15,99 €). Navíc podporovatelé ze Startovače mají dostat ještě něco navíc.

CO BUDE NAPLNÍ BEZPLATNÉ VERZE BULÁNKŮ?

Online multiplayer: Ten v buláncích nesmí chybět. Změřit síly tak můžete s kamarády, stejně tak i s hráči z druhého konce světa.

Herní režimy: Kromě základní hry všech proti všem (Deathmatch) můžete zvolit hru na týmy (Team Deathmatch) nebo si to rozdat v boji o vlajku (Capture the Flag). Nově přibude také herní režim Únik z vězení a řada dalších.

4 herní prostředí: Hra bude obsahovat tři prostředí známá už z původní hry (Pohádka, Továrna, Disko) a jedno zcela nové (Pokojíček), kde se mohou Bulánci dostat do jiných pater, takže zápas bude probíhat na více úrovních. Pohyblivý vláček navíc bulánkům umožňuje střelbu do více směrů.

Zbraně: V boji vám pomůže pětice známých zbraní. Klasická elegantní pistole s tlumičem, která neurazí. Kulomet pro ty, co se toho nebojí (nebo bojí?). Brokovnice pro nekompromisní výměnu názorů. Mina pro ty, co mají dobrou paměť, a raketomet, pro frajery, co to s ním umí.

Herní statistiky a žebříčky: Vždy jste toužili vědět, kdo je nejlepším hráčem Bulánků na planetě? Věřte, že my také. A nyní máme poprvé možnost zjistit, jak se komu ve hře skutečně daří. Součástí Bulánků budou nově statistiky a herní žebříčky, ve kterých uspějí jen ti nejlepší. Patříte mezi ně? Objeví se vaše jméno mezi těmi nejlepšími hráči?

Bulánčí historie: Ke stávajícím videím o bulánčí historii budou přibývat další videa. V blízké době přibudou dvě zcela nová. Budete mít možnost vidět unikátní záběry z Bulympijských her a zjistit, jak to vlastně bylo s dobytím Severního pólu. Základní verze hry obsahuje celkem 7 scén a 5 videí do historie.

Vývojáři mají v plánu základní verzi dále vylepšovat postupnými aktualizacemi s dalším obsahem. „Elitní výcvik, který do hry vrátí trénink pro jednoho hráče s oblíbenými bonusy, jako jsou neviditelnost, prodloužení času nebo nesmrtelnost. Chystáme pro vás i nové zbraně. Co byste říkali například odstřelovačské pušce nebo vrhači přísavných min?“ dodávají.

CO BUDE ZA PENÍZE?

Studio SleepTeam popisuje základní bezplatnou verzi jako plnohodnotnou. „Pokud si Bulánky budete chtít rozšířit o nová prostředí, brutální režim, kampaň nebo třeba editor, budete mít možnost pořídit si dodatečný balíček – zhruba za cenu jedné kávy,“ tvrdí.

Níže zmíněný obsah bude za peníze. Zdarma ho budou mít ti, co Bulánky podpořili na Startovači, případně ti, kteří si hru do 31. 8. 2023 koupí na Steamu.

Továrna na hrdiny: Továrna na hrdiny, kde si vyberete ten správný vzor a barvu pro vašeho Bulánka. Charakter ryzího zabijáka podpoříte slunečními brýlemi či páskou přes oko, kšiltovkou nebo třeba koženými rukavicemi.

Bojiště: Jak vlastně probíhá polštářová bitva v první linii? To se dozvíte v prostředí Bojiště. Dopadající letecké miny, nehostinné sněhové vichřice, které zpomalují váš postup a před kterými se dá schovat pouze do zákopů, a do toho všeho těžký otočný kulomet s nekonečnou municí! Kdo ho ovládne, stane se králem bojiště.

Bludiště: Bludiště je zákeřné. Abyste se soupeřům dostali na kobylku, musíte nejdřív najít cestu do té správné chodby. Naštěstí jsou tu kanály, které slouží jako takové „šmucik“ teleporty. Ale pozor, některé zdi se pohybují a občas dokonce vypadnou pojistky. Říká se, že v takových chvílích vychází ven zlověstná robokočka, kterou jen tak něco neskolí.

Balíček map: Máte už některé mapy ohrané? Žádný strach! Než si budete moct vytvářet vlastní bojiště v editoru, připravili jsme pro vás další balík promyšlených bitevních arén pro deathmatch i boj o vlajku. Tohle vás na nějakou chvíli určitě zabaví.

Brutální režim: Stýská se vám po zajíčkovi? Nutí vás bílá vlajka zákeřné myši skřípat zubama kvůli nedostatečné satisfakci? A kam se sakra poděla krev z bulánků? Brutální režim všechny tyhle neduhy vyřeší. Od této chvíle raději doporučujeme hrát v gumákách.

Kampaň: Jak to vlastně je s tím věčným soubojem mezi bulánky? Za co která strana bojuje a proč se nemohou dohodnout? V příběhové kampani se na tyto otázky dozvíte odpovědi. Zkusíte si totiž zahrát za jednoho z vojínů. Čeká vás tvrdý výcvik, mise, ze kterých vám půjde hlava kolem, a možná dokonce dostanete příležitost tento věčný spor jednou provždy ukončit. Kampaň vám navíc kdykoli umožňuje změnit počet hráčů, ve kterých příběhem procházíte, odemykat nové herní režimy – a vůbec, s kampaní si užijete spoustu legrace.

Vesmírná stanice: Bulánci byli vždycky dost nad věcí. V tomto případě budou dokonce nad věcí, které říkáme Země. Vesmírná orbitální stanice je prostředí nevypočitatelné a zákeřné. Může se třeba stát, že z ničeho nic přestane fungovat gravitace nebo že některý vtipálek otevře přetlakovou komoru a všechno peří bude vysáto do vesmíru. A to ani nemluvíme o tom, když naštvete některého z úklidových robotů.

Editor map: A kdy už konečně budete moci vyrábět vlastní mapy? Dřív, než se nadějete. Editor totiž používáme od samého začátku, jen ho musíme trochu víc upravit, aby pro vás byla práce v něm příjemná a přehledná. Už teď se těšíme, co zajímavého vytvoříte.

Ledová krajina: Je tam zima, klouže to, a když střílíte, může na vás spadnout ostrý rampouch. Nebo hrozí, že se pod vámi propadne led a vy zahučíte do ledové vody, která vás v tu chvíli promění na exponát do přírodovědného muzea. Co je to? Pruhovaní již vědí: je to krajina věčného ledu, kde bulánkům hrozí snad vše kromě prochladnutí – mají totiž velice kvalitní péřovou izolaci.

„To samozřejmě nemusí být vše. Pokud budete Bulánky hrát a budou se vám líbit, rádi pro vás budeme vyvíjet nová prostředí, nové zbraně a další překvapení,“ dodávají.

Bulánci byli v předběžném přístupu na Steamu spuštěni 14. 11. loňského roku za 15,99 € (380 Kč). Předtím na Startovači od hráčů vybrali 7 308 770 Kč z požadovaných 500 000 Kč. Plná verze je kromě Windows v plánu ještě pro Mac, PlayStation, Xbox, Android a iOS.