Očekávání od Starfieldu jsou vysoká. Vesmírné akční RPG od Bethesdy je velkou exkluzivitou Microsoftu, která nakonec vyjde až během první poloviny příštího roku na Xbox Series X/S a PC. Není divu, že se fanoušci upínají ke každé větší herní události. V případě Gamescomu by se ale moc těšit neměli.

„Přijďte se podívat na gameplay z Redfallu a Starfieldu, a když už u nás budete, můžete si vyzkoušet Fallout 76. Samozřejmě pro vás máme připraveno také několik překvapení a dobrot,“ láká Bethesda na komunitní setkání, které se uskuteční příští pátek 26. 8. na výstavišti v Kolíně nad Rýnem.

Od té doby byl blogový příspěvek změněn, zmínky o Redfallu a Starfieldu odstraněny. Microsoft už dříve uvedl seznam her, které bude mít na Gamescomu, Redfall a Starfield mezi nimi nebyly. Místo nich se v lineupu nachází mj. Age of Empires 4, Microsoft Flight Simulatoru a Grounded.

Z těchto důvodů se očekává, že na výstavišti se nějakou formou připomenou tyto dvě chystané hry Bethesdy, ale s největší pravděpodobností půjde o starší gameplay záběry. Největší lákadlo tak představuje replika robota Vasca v životní velikosti. Návštěvníci veletrhu se s robotem budou moci vyfotit.

To vše vede komunitu k domnění, že se Starfield a Redfall nejspíš neukážou na Opening Night Live, koná se 23. 8. od 20:00. Osobně bych se tomu nedivil, oba tituly budou mít příležitosti jindy, aby se pořádně připomenuly.