Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V dnešním Stručně nemůžeme vynechat Mafii. Včera společnost 2K Games oznámila Mafia Trilogy a poté Microsoftu unikly informace o remaku legendárního prvního dílu a remasterované verze Mafie 2. Nás zajímá zejména Mafie 1, která má dle dostupných obrázků skutečně zajímavou grafiku. Všichni se pochopitelně ptají, zda bude český dabing. To je v současné době těžké posoudit, leč informace o rozšíření příběhu nahrávají spíše verzi, že český dabing minimálně u Mafie 1 přítomen nebude. Více se dozvíme příští úterý, potvrdila Cenega Czech na svém Facebooku a přiložila smajlík dárečku. Naděje tady tedy je. I když jeden z dabérů je bohužel po smrti.

- Černé na bílém máme, že Daniel Vávra se na remaku Mafie nepodílí. Na sociální síť napsal: „Vím pouze to, že se na něm pracovalo a že se tam údajně něco přepisovalo. Nijak jsem se na tom nepodílel. Nikdo mě nekontaktoval. Nikdo mi o tom oficiálně nic neřekl. Jsem velmi zvědav, jestli budu vůbec v titulcích. Nikdo mi za to nedal ani korunu.“ Na první Mafii se Vávra podílel jako hlavní designér, scénárista a režisér. Pro Mafii 2 napsal scénář, ale na tvorbě hry se podílel minimálně. Během vývoje Mafie 2 studio Illusion Softworks koupila společnost 2K Games, přejmenovala jej na 2K Czech a začala i práce na scénáři pro Mafii 3. Ten byl ale zrušen a Vávra v roce 2009 firmu opustil.

- Proslýchá se, že vývoj remaku Mafie byl svěřen do rukou české pobočce studia Hangar 13, tedy týmu, který se dříve jmenoval 2K Czech. Ten se také podílel na Mafii 3. Současně se mluví o tom, že ve vývoji je Mafie 4, jež by měla být spíše rebootem než pokračováním. Ovšem nemá na ní pracovat Hangar 13, ale jiné studio v rámci 2K Games/Take-Two.

- Epic Games Store dnes vytáhne jednu velkou bombu. Digitální obchod má po omezenou dobu rozdávat Grand Theft Auto V od Rockstaru. Nabídka má být zveřejněna přibližně v pět hodin odpoledne našeho času a k vyzvednutí GTA V budete mít čas do 21. května.

- Další hrou zdarma u Epicu může být Zaklínač 3 od CD Projektu RED.

- Série Resident Evil by měla tento rok oslavit 100 milionů prodaných kopií. Capcom potvrdil, že hráči z celého světa již zakoupili 98 milionů her ze série Resident Evil - na konci roku 2019 bylo číslo na 95 milionech. Spekuluje se, že na začátku roku 2021 vyjde Resident Evil 8, má být údajně temnější než to, co dosud známe.

- Studio WB Games Montréal, které vytvořilo Batman: Arkham Origins, děkuje za to, že se hráči těší na jejich další projekt. Brzy se dočkáme představení týmu a proč rádi vytváří hry. Postupně bychom tak mohli vědět, na čem to vlastně nyní pracují. Má se za to, že jde o nového Batmana, a ještě něco z universa DC Comics.

- Vesmírná strategie Stellaris slaví čtvrté narozeniny. V rámci oslav nabízí Paradox Interactive možnost si tuhle stále populární hru bezplatně zahrát na PC, a to až do neděle přes Steam. Současně je do 18. května možnost si hru koupit za 9,99€ (jinak stojí 40 euro).

- Na Steamu, PlayStation Store a Xbox Store si můžete od dnešního odpoledne bezplatně stáhnout a do 18. května vyzkoušet Fallout 76, včetně poslední aktualizace Wastelanders.

- Společnost Activision Blizzard má ambiciózní plán, během příštího roku hodlá zaměstnat dalších 2000 lidí a rozšířit znatelně své vývojové týmy. Nevíme, o jaké divize půjde, ale pravděpodobně se dostane na obě části firmy – Activision i Blizzard. Už dříve se mluvilo o tom, že ve Sledgehammer Games se formuje druhý tým, aby studio současně pracovalo na dvou projektech. Uvidíme, zda to budou dva díly Call of Duty nebo něco jiného.

- Nejen pro fanoušky série Total War je určen dokument o studiu Creative Assembly, které vytvořilo i skvělý survival horor Alien: Isolation.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: