Více než rok po vydání bude komiksová střílečka Borderlands 3 od Gearboxu obohacena o cross-play podporu pro všechny platformy... kromě PlayStationu.

S informací přišel generální ředitel tvůrčího celku. „K vydání je připravena aktualizace pro Borderlands 3, která obsahuje plnou podporu cross-play na všech platformách,“ napsal na Twitteru Randy Pitchford. „Špatná zpráva: Kvůli certifikaci jsme byli vydavatelem požádáni, abychom odstranili cross-play pro konzole PlayStation,“ dodal.

V současné době nevíme, co tím Pitchford přesně myslel. Absence cross-play podpory na PlayStationu 4 a PlayStationu 5 může být důsledkem politiky společnosti Sony. V roce 2018 ustoupila Sony žádostem a povolila cross-play mezi hrami pro PlayStation a verzemi těchto her na jiných platformách. Nyní má Sony údajně požadovat kompenzaci za certifikaci podpory cross-play, což odhalil generální ředitel Epic Games ve vyhroceném soudním procesu Epic vs. Apple.

Přečtěte si také: Příběh Borderlands filmu odhalen! Herecké obsazení se rozrůstá o další členy

Vypadá to, že vydavatelská společnost 2K Games odmítla tyto poplatky zaplatit a cross-play u Borderlands 3 bude dostupný pouze na PC a Xboxu. Ani jedna strana se ale k situaci dosud nevyjádřila.

Tým Gearbox Software připravuje další díl Borderlands.