Ve Warner Bros. oslavují úspěch Hogwarts Legacy, akční RPG ze světa Harryho Pottera jde na dračku, ale zároveň mají ve společnosti bolehlav z MultiVersus. Tahle bezplatná bojovka totiž přišla o značnou část hráčů.

Když byla hra MultiVersus v červenci loňského roku spuštěna, okamžitě se stala fenoménem, a ještě před opuštěním veřejné bety nasbírala více než 10 milionů hráčů. Později se vydavatel chlubil, že open bety se zúčastnilo až 20 milionů hráčů. Jak se ale teď ukazuje, titul nedokáže udržet zájem hráčů.

Podle SteamDB hraje hru v posledních dnech souběžně kolem tisícovky hráčů. Přitom v době největší slávy to bylo přes 153 tisíc. Z posledních 24 hodin bylo ve hře na Steamu přesně 1220 hráčů. Za poslední dny se tak ukazuje, že MultiVersus na PC přišlo o více než 99 % hráčů (ve srovnání se spuštěním v červenci).

Situace není veselá ani na konzolích. Podle True Achievements za poslední týden spustilo hru na konzolích Xbox jen asi 4 % hráčů. Kvůli tomu je daleko za stovkou nejhranějších her na konzolích Microsoftu.

Důvodem velkého odlivu hráčů je negativní přijetí druhé sezóny. Ta obsahovala pouze jednu novou postavu (Marťan Marvin), přitom v první sezóně do MultiVersus dorazilo pět nových bojovníků (Rick, Morty, Gizmo, Stripe a Black Adam.). Třetí sezóna měla dorazit tento týden, ale vývojáři ze studia Player First Games se rozhodli pro odklad na konec března. Jako důvod uvedli, že chtějí dát hráčům více času na dokončení aktuálního battle passu.

Kritika směřuje také na mikrotransakce, které znemožňují odemknout některé kosmetické předměty klasickým hraním a stát mohou klidně 15 eur (355 Kč) za kus.