Blíží se netrpělivě očekávané oznámení druhého dílu středověkého RPG z českých luhů a hájů? Pražské studio Warhorse včera nejprve popřálo hráčům veselé Velikonoce, aby o několik hodin později na sociální sítě vložilo obrázek s textem konec.

Fanoušci Kingdom Come: Deliverance vědí, že tahle obrazovka pochází z konce samotné hry. A jak víme, konec je začátek něčeho nového. Ihned se tak rozběhly spekulace, že brzy bude konečně oznámen druhý díl. Na něm Dan Vávra se svými kolegy pracuje už mnoho let. Existuje také možnost, že je to celé jen aprílový žert.

Vývoj nového projektu mnohokrát potvrdily pracovní inzeráty, například ten na designéra filmových scén, jenž zmiňoval zkušenosti s CryEnginem pro vytváření cut-scén v AAA kvalitě plné humoru, akce, napětí a obecně jedinečných momentů, takže ani technologie se měnit nebude.

Dle dřívějších vyjádření se ve Warhorse budou nadále soustředit na velké příběhové hry pro jednoho hráče. Vývoj Kingdom Come: Deliverance byl uzavřen už v roce 2020, takže oznámení letos je více než pravděpodobné. Dokonce může dojít i k vydání.

Co myslíte, bude tenhle měsíc konečně oznámeno pokračování? A kdy očekáváte vydání?

Kingdom Come: Deliverance letos v únoru/februári oslavilo šesté výročí. Hra překonala hranici šesti milionů prodaných kopií. Nedávno také vyšla na Nintendo Switch, součástí je dokonce fanouškovský český dabing, který nejprve dorazil na PC. Čeho se už určitě nedočkáme, tak je vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.