Historický RPG titul Kingdom Come: Deliverance od Warhorse Studios, Dana Vávry a Viktora Bocana uspěl. I přes chyby a problémy, které ve hře byly přítomny (a špatné optimalizace na konzolích), se tenhle ambiciózní projekt skvěle prodával - prodalo se více než tři miliony kopií po celém světě a 1,5 milionu dodatečného obsahu. Úspěchu si v únoru minulého roku všimla společnost THQ Nordic, která tuzemskou firmu přes svou divizi Deep Silver/Koch Media koupila. Navzdory tomu jsou Warhorse nadále nezávislým týmem.

Je více než jasné, že jejich druhý titul bude opět středověké RPG, při němž využijí to, co se naučili u Kingdom Come: Deliverance. Nejrozumnější je pokračování Kingdom Come, ale to pochopitelně nyní nikdo oficiálně nepotvrdí. Místo toho Martin Frývaldský, ředitel Warhorse Studios, ujistil, že nadále chtějí pracovat na velkých singleplayerových hrách.

Přečtěte si také: Fanoušek Kingdom Come: Deliverance zahrál v brnění na nyckelharpu jednu skladbu z hry

„Stále platí, že jsme nezávislé studio. Dokonce to je ten důvod, proč nás náš nynější vlastník kupoval, a platí to i rok a půl po transakci. I nadále chceme vyvíjet velké singleplayerové hry, protože si myslíme, že mají stále obrovskou hráčskou základnu a jejich trh je veliký. Jak se ostatně ukázalo v roce 2018, kdy jsme vydávali Kingdom Come: Deliverance,“ řekl Martin Frývaldský magazínu Reflex.cz na akci pořádané Českou asociací herních vývojářů.

Vývoj Kingdom Come: Deliverance je uzavřený a ve studiu se všichni soustředí na nový titul, ale do podrobnosti jít nemohl, natož potvrdit, zda jde o pokračování Kingdom Come. Pro tuzemské hráče ale nevyloučil český dabing. Ten u původní hry nebyl.

„Kingdom Come by si český dabing určitě zasloužilo, jenže v době, kdy jsme hru dělali, jsme byli pořád zelenáči. Nyní už je situace jiná a uvidíme, co přinese budoucnost,“ dodal.

Celý rozhovor s Martinem Frývaldským si můžete pustit na stránkách Reflex.cz.

Kingdom Come: Deliverance vyšlo začátkem roku 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.