Mnohými nenáviděné a druhými naopak milované pokračování The Last of Us vyjde ve vylepšené verzi pro PlayStation 5. Dosud nepotvrzenou verzi vyzradil v létě skladatel hry Gustavo Santaolalla, později ji potvrdil jeden vývojář z Naughty Dog a nyní měla být hra přidána do databáze PlayStation Store.

Všiml si toho účet PlayStation Game Size na sociální síti X, který pravidelně prozkoumává backend PlayStation Network. Dle všeho Sony přidala právě PS5 verzi The Last of Us Part 2, která vyšla v roce 2020 na PS4.

The Last of Us Part 2 tak může brzy obdržet nativní verzi pro PlayStation 5, stejně jako samurajská akční adventura Ghost of Tsushima, Death Stranding nebo původní The Last of Us. Tak uvidíme, co nás přesně čeká. Majitelé PS4 verze by ale raději neměli čekat bezplatnou aktualizaci. Upgrade pravděpodobně bude za peníze stejně jako v případě zmíněných titulů. Nicméně, je více než jisté, že v budoucnu zamíří pokračování příběhu Ellie také na PC, kde je The Last of Us Part 1 dostupná od letošního března.