O vylepšené verzi The Last of Us Part 2 se spekuluje už dlouho, ale Sony ji oficiálně neoznámila. Objevila se však na profilu vývojáře ze studia Naughty Dog. Předtím o ní mluvil skladatel Gustavo Santaolalla.

Mark Pajarillo v Naughty Dog pracuje od ledna 2021 a na LinkedIn se chlubí tím, že zodpovídá za dohled nad produkcí všech outsourcovaných uměleckých assetů prostředí, zbraní a interaktivních rekvizit pro dva kultovní tituly: The Last of Us: Part One a The Last of Us 2: Remastered.

Očekávat máme jen vylepšenou grafiku a snímkovou frekvenci. Doplnit to mají nové prvky pro uživatelský zážitek. Alespoň je o tom přesvědčen insider Tom Henderson a odpovídá to změnám provedených u remaku prvního dílu.

The Last of Us Part 2 vyšla v červnu 2020 na PS4 a o rok později obdržela patch, aby hra lépe využila možnosti konzole PlayStation 5. Před rokem pak vyšel remake prvního dílu pod názvem The Last of Us Part 1 na PS5, letos následovala verze pro PC. Očekává se, že na PS5 a PC zamíří také The Last of Us Part 2.

Také se mluví o možnosti, že Sony nabídne The Last of Us Part 2 v katalogu PlayStation Plus. Ellie z tohoto dílu se objevila na banneru vedle Aloy z Horizon Forbidden West a kouzelníkem z Hogwarts Legacy. První byla nabídnuta v rámci tarifu Extra a druhá má zkušební verzi v tarifu Premium.