Čekání na třetí The Last of Us, případně jinou singleplayerovou hru od Naughty Dog, může překlenout remake/remaster druhého dílu. Novou verzi The Last of Us Part 2 zmínil skladatel Gustavo Santaolalla v rozhovoru se španělským YouTuberem s přezdívkou Blender.

V rozhovoru zazněla otázka na menší roli skladatele v The Last of Us Part 2, kde jste mohli na začátku hry narazit na virtuální verzi Santaolalla a poslechnout si hudbu, kterou hrál na banjo. Pokud si tento moment nepamatujete, tak postavu najdete před jednou budovou v Jacksonu na začátku příběhu, vedle něj stojí pes.

Právě tady Santaolalla promluvil o nové verzi hry, kde ho hráči budou moci požádat, aby zahrál různé skladby. Insider Tomb Henderson už dříve zmiňoval plány na Director's Cut edici The Last of Us Part 2 pro PlayStation 5 (a později PC).

Označení Director's Cut používá Sony pro hry z PS4, které jsou vylepšeny pro PS5. Nedochází pouze k portu, nýbrž je vylepšena grafika, využity výhody SSD pro rychlé načítání a dochází i k obohacení původního obsahu. Takto vyšly hry Ghost of Tsushima a Death Stranding.

S ohledem na popularitu seriálu The Last of Us je dost možné, že vydání Director's Cut edice The Last of Us Part 2 bude chtít Sony spojit s druhou řadou seriálu. První se věnovala příběhu Joela a Ellie z první hry, zatímco druhá řada se bude soustředit na děj z druhého dílu hry.