Společnost Digital Extremes během konference TennoCon 2021 představila chystané velké rozšíření pro Warframe. Fanoušci této bezplatné RPG akce se mohou těšit na The New War.

V ukázce vidíme tři hratelné postavy: Grinners vojáka jménem Kahl 175, který bojuje se Sentienty na otevřených pláních Eidolonu. Následně se přesouváme do kůže inženýrky z Corpusu jménem Veso, jež se snaží přežít na oběžné dráze Země. Nakonec se chopíme ovládání Teshina, vůdce Conclave - jedné z větších postav z předchozích příběhových úkolů Warframe.

Jak se sami můžete přesvědčit, na hráče Warframe čeká příběhová filmová kampaň, v níž budou postupně hrát za různé hrdiny. Scénář The New War má několik set stran a příběhová linie je označována je nejrozsáhlejší, jakou kdy studio Digital Extremes pro Warframe vytvořilo.

„V době, kdy nejmocnější pozemská bašta Cetus hoří a pýcha flotily Corpus leží v troskách, může být spojená síla Tenno a jejich spojenců klíčem k této nové válce,“ dodávají vývojáři.

Během prezentace byl oznámen cross-play a cross-save mezi všemi platformami. K podpoře by mělo dojít ještě letos. Současně platí, že od The New War budou všechny aktualizace vycházet současně na všechny platformy.

Ukázána byl také port pro mobilní zařízení. Na podrobnosti si ale musíme počkat. Warframe Mobile by nemělo vyjít dříve než v roce 2022.

Níže záznam celé prezentace. Úplně nahoře filmový trailer a v textu třicetiminutové gameplay záběry z The New War.

Warframe si můžete zdarma zahrát na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.