Beta ke hře Call of Duty s podtitulem WWII vyšla prvně na PlayStation 4 a o pár dní později se dostala i na Xbox One. Zatímco konzoloví hráči si užívali pořádnou dávku akce, PC hráči mohli na multiplayerovou betu pouze smutně koukat. Nicméně jak se říká, počkat se vyplatí. Ke konzolové betě se totiž zdaleka nedostali všichni nadšenci. A teď to nemyslím tak, že by na ní zapomněli. Jednalo se totiž pouze o omezenou betu, kam měli přístup především předplatitelé hry. To však neplatí pro betu na PC, do které bude přístup doslova neomezený. Máte-li tak chuť na trochu adrenalinu v prostředí druhé světové, žhavte své počítačové sestavy. Vaše chvíle nadešla.

 „Tento test je velice důležitým krokem na naší cestě za vývojem a za tím, abychom hráčům v listopadu přinesli ten nejlepší herní online zážitek,“ píší Sledgehammer Games ve svém oficiálním prohlášení.

A právě toto je jedním z důvodů, proč se rozhodli přinést betu na PC pro celou veřejnost. Dále samozřejmě chtějí co největší zpětnou odezvu a dát hráčům možnost okusit alespoň zlomek toho, co na ně čeká v plné hře. Plnohodnotnou betu si můžeme užít od 29. září do 2. října.

Ale teď k hlavní otázce. Utáhnete to vaše herní počítačová sestava? Naštěstí pro vás, vývojáři již odhalili minimální požadavky, takže si to před hraním můžete klidně zkontrolovat.

  • OS: Windows 7 64-Bit nebo novější
  • Procesor: Intel Core i3 3225 či ekvivalent
  • Operační paměť: 8 GB RAM
  • Místo na disku: 25 GB
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 600 @ 2 GB/AMD Radeon HD 7850 @ 2 GB nebo lepší
  • DirectX: Verze 11.0
  • Připojení k internetu: vysokorychlostní
  • Zvuková karta: kompatibilní s DirectX

Novinky ohledně bety ale nejsou těmi jedinými, které se točí kolem Call of Duty: WWII. Ačkoli je beta zaměřena pouze na multiplayer, pro ty, kteří se chtějí podívat do singleplayerové kampaně, je tu nový příběhový trailer. Ten působí velice silným dojmem a poměrně úspěšně se nás snaží připravit na příchozí akci. Přestože se jednalo především o cut-scény ze hry, grafické zpracování je doopravdy dovedené do detailu, ať už mluvíme o prostředí či mimice postav. Jen se podívejte sami.

Tak co?  Chystáte se procvičit své schopnosti v nadcházející počítačové betě? Jak se vám líbil příběhový trailer? Zapůsobil na vás či kampaň je něco, co vás zrovna dvakrát neláká?