Navzdory dobrým recenzím od novinářů a hráčů se hry Banishers: Ghosts of New Eden a Jusant prodávají pod očekávání. Ve francouzském studiu Don't Nod jsou zklamáni a mluví o extrémně konkurenčním a selektivním trhu.

Banishers: Ghosts of New Eden má průměrné hodnocené 78 % a 85 % má Jusant. Oba tituly mají na Steamu od hráčů velmi kladné uživatelské recenze. Jen u akčního RPG v poslední době vycházejí spíše kladné.

Na začátku letošního roku se chtěli v Don't Nod zaměřit na tři žánry: RPG hry, příběhové adventury a akční adventury. Tohle rozdělení mělo odrážet bohatou historii studia v oblasti rozmanitých herních zážitků. Autoři Remember Me, Life is Strange a Vampyr teď ale musejí zvážit všechny možné varianty svého plánu.

„Jsme samozřejmě zklamáni našimi nedávnými výsledky na extrémně konkurenčním a selektivním trhu. Navzdory vynikajícímu přijetí kritiky hry Jusant a Banishers: Ghosts of new Eden bohužel nedosáhly komerčních výsledků, v něž jsme doufali, což způsobilo zhoršení našich výsledků za první pololetí roku 2024 a přimělo nás to zvážit všechny možné varianty týkající se našeho plánu,“ řekl Oskar Guilbert, prezident a generální ředitel studia Don't Nod.

To už se děje. Končí vývoj dosud neoznámených projektů pod kódovými názvy P12 a P13. V týmu se chtějí plně soustředit na tituly s největším potenciálem. Těmi jsou P10 a P14. Ty mají vyjít do konce roku 2027. Očekávání jsou také kladena na adventuru Lost Records: Bloom & Rage. Jde o první projekt od Don't Nod Montréal, který vede Michel Koch. Ten byl uměleckým ředitelem Life is Strange. Potom jsou tady projekty třetích stran, jenž mají přinést dobré příjmy. Jejich vydání je naplánováno do konce roku 2025.