V roce 2016 se polské studio Bloober Team ponořilo do žánru hororových her a překvapilo titulem Layers of Fear, po kterém následovala éra dalších hororů v čele s Observer (2017), Layers of Fear 2 (2019), Blair Witch (2019) a The Medium (2021). U hororů chtějí autoři zůstat, ale současně se hodlají posunout a vyprávět děsivé příběhy prostřednictvím plnohodnotnější akce, která zaujme více než environmentální vyprávění.

V Bloober Team touží stát se celosvětovým králem hororů. První krok udělají v připravovaném remaku Silent Hill 2, jenž vzniká ve spolupráci s Konami. Více akce v budoucích psychologických survival hororech má lépe konkurovat velkým značkám, jmenovitě Resident Evil, The Last of Us a Hellblade. Do toho slibují větší, komplexnější a propracovanější tituly.

Představou vedení Bloober Teamu je, aby nové hry dosahovaly prodejů kolem 10 milionů. Firma v současné době zaměstnává 230 lidí a ve druhé polovině letošního roku otevře novou kancelář ve Varšavě a nové studio v Los Angeles.

Podle generálního ředitele není Bloober Team na prodej, tým chce zůstat nezávislý a specializovat se pouze na horory. Kdyby došlo k akvizici, tak by v budoucnu hrozilo, že by jim nový majitel přikázal pracovat na něčem jiném.

Ambicemi v Bloober Teamu rozhodně nešetří, což dokládá i seznam projektů, které mají vyjít do roku 2027:

Silent Hill 2 – remake klasické hororové hry od Team Silent a Konami. Vyvíjí se pro PlayStation 5 a PC a stane se prvním velkým dílem série od Downpouru z roku 2012.

Project C – nepojmenovaný hororový titul založený na nové značce. Vydá jej Private Division (divize Take-Two) nejdříve v roce 2025.

Projekt G – neoznámená hra, která je v současné době ve fázi konceptu.

Projekt H – další neoznámený titul, který je nyní „v plánu“.

Layers of Fears – „třetí“ díl série Layers of Fears, který by měl vyjít ještě letos. Na jeho vývoji se podílí společnost Anshar Studios, známá izometrickým RPG Gamedeck a externí prací pro Larian Studios, Fool's Theory a People Can Fly.

Project M – připravovaná hororová hra vytvořená ve spolupráci s polským studiem Draw Distance, které je známé díky top-down stealth akčnímu titulu Serial Cleaners.

Project F – next-gen hra pro PC a konzole vyvíjená společně s Rogue Games (Wipeout Merge, The Last Case of Benedict Fox).

Dále je tady plán rozšířit značky i do dalších médií: desková hra a televizní seriál na motivy The Medium, stejně tak film Layers of Fear.

První trailer na remake Silent Hill 2