Tvůrci série Sniper Elite přicházejí se zajímavou hrou, která by se mohla líbit nejen fanouškům Falloutu. Studio Rebellion totiž představilo singleplayerový akční survival Atomfall, který nás zavede do postnukleární Anglie, kde se budeme snažit přežít. To zahrnuje shánění užitečných předmětů, výrobu důležitých věcí a samozřejmě také boj.

Atomfall se odehrává na britském venkově s idylickými hospůdkami, malebnými vesničkami a červenými telefonními budkami. Při sledování prvního traileru vám ale brzy bude jasné, že vše není tak jak vypadá. Hra je inspirovaná skutečnou jadernou katastrofou, ke které došlo v roce 1957 v severní Anglii. Atomfall využívá strach z jaderné války a ukazuje, jak prostředí vypadá pět let po této události. Do toho kombinuje poválečnou Británii s paranoiou studené války, lidovým hororem a prvky klasických britských sci-fi, včetně Pán času, Den trifidů a The Prisoner. To vytváří zajímavý mix, ve kterém nechybí autonomní mechové a pozoruhodný podzemní komplex.

Pokud vás Atomfall zaujal, vyjde v roce 2025 na Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 a PC. Bude také dostupný v Game Passu.