Populární maskot PlayStationu se vrátí v novém dobrodružství pro konzole PS5. Hra s Astro Botem mát být brzy oznámena, tvrdí to velice spolehlivý dataminer billbil-kun.

Podle jeho informací má k oznámení dojít během následujících dvou týdnů, a to buď na tolik propírané PlayStation Showcase (prý 28. 5.), nebo během Summer Game Festu (7. 6.).

Hra se má jmenovat jednoduše Astro Bot a půjde o klasickou plošinovku, jež opět využije přednosti ovladače DualSense, stejně jako Astro's Playroom, který se nachází předinstalovaný v každé PS5. Vyloučen není port na PC.

Nové dobrodružství se údajně bude odehrávat v srdci pouště. Tady se setkáme s různými postavami, včetně robota připomínajícího feneka, nejmenší lišku na světě, která má vzhledem k velikosti těla největší uši ze všech psovitých šelem.

A co datum vydání? K němu nejspíš dojde ještě v letošním roce. Sony bude chtít takto překlenout mezeru mezi velkými tituly, na které si ještě počkáme. Žádné pokračování blockbusteru nevyjde do 1. 4. 2025.

Před několika dny billbil-kun psal o připravované prezentaci multiplayerové střílečky Concord od Firewalk Studios, která se chystá pro PS5 a PC.

S robůtkem Astrem jsme se mohli setkat ve dvou samostatných hrách: Astro Bot Rescue Mission byla určena pro PlayStation VR, zatímco Astro’s Playroom byla technologická ukázka ovladače DualSense.