Vývojářské studio Frictional Games se rozhodlo hráčům survival hororové akce Amnesia: The Bunker opepřit svátek strašidel. Na Halloween totiž vyjde nová aktualizace přidávají obtížnost Shellshocked. Ta promění hru v mnohem těžší a děsivější zážitek.

Předně se hra nepozastaví při procházení inventáře, takže si musíte hodně dobře rozmyslet, kdy a kde ho otevřete, stejně tak kdy si přečtěte dopis od rozčtvrceného vojáka. Bohužel to nebude úplně bezpečné ani v „bezpečných místnostech“, protože všechny dveře, včetně těchto, budou ze dřeva. A dřevo je možné vcelku jednoduše rozbít, takže to ani pro vaše nepřátele nebude úplně těžké.

Aby toho nebylo málo, tak všechny předměty (i ty klíčové pro dějovou linii) budou pokaždé náhodně rozmístěny. Také se můžete rozhodnout začít hru bez revolveru. Ten poté najdete v jedné ze skříněk. Naštěstí to není vše jen horší. V bunkru budou krabice s náhodnými odměnami, třeba s náboji nebo obvazy.

Vypadá to, že tvůrci novou obtížností reagují na hráče. Některým přišlo dobrodružství v temném bunkru z první světové války jednoduché, ale první průchod si užili, protože přímo nevěděli, co je čeká.

Amnesia: The Bunker je dostupná pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Nachází se také v Game Passu.