Amnesia: The Bunker je podruhé odložena, naštěstí nebudeme na hororové dobrodružství v bunkru s příšerou čekat tak dlouho. Premiéra se přesouvá o týden na 23. 5. tohoto roku. Předtím měla hra dorazit 16. 5.

V krátké zprávě, kterou studio Frictional Games odklad oznámilo, moc podrobností není. Vývojáři pouze informovali o novém datu a uvedli, že dny vývoje navíc využití k dalšímu zdokonalení, respektive vyladění hry. Sympaticky přiznávají i možnost vyhnout se týdnu „plného úžasných her od jiných talentovaných studií“. Vyjít tam má The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a Lego 2K Drive.

Zároveň se omluvili za zpoždění a poděkovali hráčům za trpělivost. Předchozí odklad byl v únoru, a to navzdory tomu, jak firma koncem roku vyhlašovala do světa, že je hra téměř hotová.

Amnesia: The Bunker bude dostupná pro PC (Steam, GOG a Epic Games Store) a poslední dvě generace konzolí Xbox a PlayStation. Zajímavé je, že PS5 verze nemá být nativní, tedy budete hrát PS4 verzi ve zpětné kompatibilitě. Už dříve bylo potvrzeno zařazení hry do nabídky Xbox Game Pass a PC Game Pass.

The Bunker je čtvrtým dílem série Amnesia a současně jde o odklon od tradičně lineárního hororového příběhu. Ten vymění za neskriptované lekačky v noční může polootřevřeného světa. Hrát budete za Henriho Clémenta, francouzského vojáka, který je v průběhu hry neúnavně pronásledován „přizpůsobivým“ mimozemským stvořením skrze klaustrofobické prostory spoře osvětleného podzemního bunkru. Přežití vyžaduje průzkum a experimentování s nástroji, které máte k dispozici, včetně hlučné dynamo baterky a těžkopádného revolveru. Dalším odklonem od předešlých dílů je, že předměty, hrozby a zdroje se mění při každém hraní, což přináší nepředvídatelnější zážitek.

Příběhový trailer