Máme tady další krátké gameplay video z Amnesia: The Bunker. Tvůrci survival hororu ze studia Frictional Games se tentokrát rozhodli ukázat, jak upoutáme pozornost monstra číhajícího v temných zákoutích bunkru z první světové války.

Při hraní je nutné mít se na pozoru a věnovat pozornost zvukům. Řev a jiné zlověstné zvuky signalizují, že se příšera nachází někde poblíž. V takovém případě je velmi nebezpečné dělat hluk a už vůbec byste neměli házet granát na několik krys, které blokují přístup k jednomu z příběhových předmětů. Výbuchy a další hlasité zvuky pochopitelně příšeru přilákají, což ukazuje také dnešní video. V něm je vidět ruka nestvůry.

Pokud se do této situace dostanete, tak vám už zbývá jediné; vzít nohy na ramena a snažit se utéct, při přímé konfrontaci s monstrem nemáte sebemenší šanci přežít. Na vlastní virtuální kůži si to budete moci zkusit 16. 5. tohoto roku, kdy Amnesia: The Bunker vyjde na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Bude také součástí Game Passu.

Krátké, ale intenzivní

Herní doba bude kolem 4 až 6 hodin. Záleží, kolik času budete věnovat průzkumu, přemýšlení o dalším postupu, experimentování a taktizování. Do délky promluví také dynamická a náhodná povaha hry a úroveň dovedností a odvaha každého hráče. Vývojáři nekladli hlavní důraz na délku, ale spíše na výzvu přežít. Chtějí hráčům přinést jedinečný a intenzivní zážitek.

4 až 6 hodiny může být pro některé zklamáním, když předchozí Amnesia projekty Frictional Games byly delší – díly The Dark Descent a Rebirth měly kolem 8 až 10 hodin, a to i přesto, že ani jeden z nich neměl polootevřený design světa a dynamičtější a náhodnější prvky, které má The Bunker.