Life is Strange od Square Enix a studií Dontnod Entertainment a Deck Nine Games patří mezi herní série, které celkem často expandují do dalších médií. Jednou za čas se objeví mlhavé informace o chystané seriálové adaptaci a před několika měsíci vyšla v zahraničí kniha Life is Strange: Steph's Story. Díky ní se mohou fanoušci dozvědět, co dělala Steph Gingrich, jedna z hlavních postav Life is Strange: True Colors a mini-série Life is Strange: Before the Storm, před událostmi True Colors.

Asi nejvýraznějším příkladem expanze značky Life is Strange je ale komiksová série od Titan Comics, která navázala na jeden z konců prvního dílu Life is Strange z roku 2015, v němž se hlavní hrdinka Max Caulfield rozhodla obětovat Arcadia Bay a zachránit Chloe Price. Tato série se během let dost rozrostla a dnes je dostupná napříč šesti komiksovými svazky, které nesou názvy Dust, Waves, Strings, Partners in Crime - Tracks, Coming Home a Settling Dust.

Pokud vám dosud vydané komiksy ze světa Life is Strange nestačily, případně pokud chcete víc obsahu spojeného s Life is Strange: True Colors, máme pro vás dobrou zprávu. Square Enix a Titan Comics s komiksovou odnoží populární herní ságy nekončí. Nově totiž došlo k oznámení série Life is Strange: Forget-Me-Not, v níž se vrátí nejen Steph, ale i Alex Chen, protagonistka True Colors. A to v době po událostech hry, ve které se obě postavy poprvé potkaly.

V novém komiksu Alex a Steph vyrazí na turné se svou hudební skupinou napříč americkými maloměsty. Po zkušenostech s ne úplně ideálními štacemi, nezájmem publika a chladnými nocemi strávenými v obytné dodávce ale zpěvačka s empatickými psychickými schopnostmi a bubenice, DJka a super-nerd v jedné osobě začnou pochybovat o svých volbách. Dokud na cestě nepotkají další ztracenou duši, teenagerku Lily, která odněkud utekla.

Alex a Steph následně vezmou Lily pod svá křídla, pak ale zjistí, že jejich novou společnici pronásledují nejen bolesti hlavy, ale i vzpomínky na životy, které nikdy neprožila. Alex jako někdo, kdo dokáže vnímat emoce ostatních lidí, tak musí zjistit, jestli je čas zachránit Lily před podobně osamělým osudem, jakému kvůli své zvláštní schopnosti musela čelit ona sama.

Za zmínku stojí, že tisková zpráva hovoří o uvedení dvou oblíbených postav do unikátní časové linie Titan Comics. Vypadá to tedy, že by děj Forget-Me-Not mohl být zasazen do stejné linky, v níž se odehrávají komiksové osudy Max a Chloe. Nový příběh ze světa Life is Strange bude mít každopádně na starosti osvědčený tým. Vrací se totiž kreslířka Claudia Leonardi a také Andrea Izzo, který má na starosti barvy, přičemž oba autoři pracovali už na předchozích komiksech ze světa Life is Strange.

Na pozici scenáristy ale dojde ke změně. Emmu Vieceli, jež psala komiksy Life is Strange v letech 2018 až 2022, střídá Zoe Thorogood (It’s Lonely At The Centre Of The Earth, The Impending Blindness of Billie Scott). A jelikož autor tohoto článku dosud četl všechny komiksové svazky a má pocit, že se Vieceli alternativní příběh Max a Chloe postupně, ale dost závažným způsobem začal rozpadat pod rukama, nezbývá než doufat, že tato změna bude mít za následek celistvější a smysluplnější dění.

Bude tomu skutečně tak? To bude možné začít zjišťovat 13. prosince/decembra 2023, kdy první číslo komiksu Life is Strange: Forget-Me-Not vyjde po celém světě, a to fyzicky i digitálně, i když bude zprvu samozřejmě k dispozici jen v angličtině. Celá série bude tudíž k dispozici až někdy během roku 2024. A jelikož dosud žádný komiks Life is Strange česky nevyšel, bylo by celkem zbytečné doufat v české vydání Forget-Me-Not.