Alan Wake 2 toho zjevně v oblasti hudebního doprovodu nabídne opravdu hodně. Už víme, že se vrací finská rocková skupina Poets of the Fall, s níž vývojáři ze studia Remedy spolupracují už 20 let. Poeti se tentokrát zhostili rolí mladších verzí členů fiktivní kapely Old Gods of Asgard a díky nim dostaneme tři nové songy, které uslyšíme při hraní, a dokonce reálné album, které nabídne také hudbu z předchozích her od Remedy a jednu speciální skladbu. A nyní tvůrci očekávaného survival hororu oznámili spolupráci se známou finskou produkční společností Fried Music, z níž vzejde speciální kolekce nazvaná Alan Wake 2: Chapter Songs.

Sedm písní, které jsou součástí této kolekce, uslyšíme vždy na konci jednotlivých kapitol hry, a všechny byly vytvořeny za účasti finských umělců přímo pro potřeby Alana Wakea 2. Každý song i jeho text je tedy nějakým způsobem provázaný s herním příběhem, příběhovým pozadím či zasazením a má posílit záhadnou atmosféru. Chapter Songs dokonce vycházejí z poezie, kterou jednotlivým tvůrcům připravil kreativní ředitel Remedy Sam Lake. Ten je očividně jedním z hlavních iniciátorů celé spolupráce s Fried Music a s finskými hudebníky.

Mezi nimi najdeme jména jako SANNI, costee, Teemu Brunila, ROOS+BERG, Paleface, Jurek, RZY, Jean Castel, Mougleta nebo RAKEL. RAKEL přitom stojí za singlem s názvem Follow You into the Dark, který si můžete poslechnout už nyní nejen na YouTube, ale i přes Apple Music nebo Spotify. Celá kolekce Alan Wake 2: Chapter Songs má být na populárních streamovacích platformách dostupná 27. října/októbra 2023, tedy ve stejný den, kdy vyjde i samotný Alan Wake 2.

Pokud preferujete tradiční stahování hudby ve formátu MP3 či FLAC, můžeme vás odkázat třeba na český web Supraphonline, kde je už nyní možné koupit Follow You into the Dark a kde snad bude časem k dostání i celá kolekce. Vývojáři z Remedy každopádně zveřejnili i sedmiminutové video ze zákulisí, které celou spolupráci a vznik Chapter Songs přibližuje a které najdete o kus výš. Společně s tiskovou zprávou jsme dostali také seznam všech sedmi skladeb a jejich tvůrců.

Follow You into the Dark (RAKEL)

Text: Teemu Javanainen, Jussi Tiainen, Sindri Már Sigfússon, Sam Lake

Produkce: Heviteemu, Sindri Már Sigfússon

Wide Awake (Jaimes)

Text: Yasmeen Semaan, Teemu Brunila, Antti Riihimäki, Sam Lake

Produkce: RZY

Superhero (Mougleta)

Text: Jurek Reunamäki, LenoxBeatmaker, Yasmeen Semaan, Sanni Kurkisuo, Sam Lake

Produkce: Jurek, LenoxBeatmaker

Lost at Sea (Jean Castel)

Text: Jean Castel, Jurek Reunamäki, Jussi Tiainen, Pierre-Antoine Melki, Sam Lake

Produkce: Jurek, Nius

Dark, Twisted and Cruel (Paleface)

Text: Jean Castel, Jurek Reunamäki, Jussi Tiainen, Pierre-Antoine Melki, Sam Lake

Produkce: Jurek, Nius

No One Left to Love (ROOS + BERG)

Text: Christel Roosberg, Jori Roosberg, Joalin Loukamaa, Sam Lake

Produkce: ROOS+BERG

Night Springs (Keira)

Text: Yasmeen Semaan, LenoxBeatmaker, Jurek Reunamäki, Sanni Kurkisuo, Sam Lake

Produkce: Jurek

Alan Wake 2 vyjde 27. října/októbra 2023 ve verzi pro PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S a PlayStation 5, a to pouze digitálně.