Během podzimu letošního roku se do světa Eora nevypravíme. Došlo totiž k oficiálnímu odkladu akčního RPG titulu Avowed. Není to ale z důvodu toho, že vývojáři ve studiu Obsidian nestíhají, nýbrž kvůli přetlaku. Microsoft má zkrátka moc her, které budou v den vydání dostupné v Game Passu.

To přiznal také Phil Spencer. Šéf Xboxu napsal, že chce dát hráčům prostor k oddechu. „Jsme hrdí na to, čeho tým Obsidianu dosáhl s Avowed,“ dodal Spencer s tím, že chtějí pro hru co možná nejlepší start.

Čáru přes rozpočet měl Microsoftu udělat odklad postapokalyptické akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Ta byla nedávno odsunuta ze září na 20. 11. Připomeňme, že po letní prezentaci se na okamžik na stránkách Obsidianu objevilo datum 12. 11. 2024.

To ale už neplatí. Avowed se z podzimu přesouvá na 18. 2. 2025 pro PC a Xbox Series X/S. Potom máme očekávat zajímavé South of Midnight, Doom: The Dark Ages, Fable a mnoho dalšího. Letos si ještě zahrajeme Age of Mythology: Retold (4. 9.), Starfield: Shattered Space (údajně září), Call of Duty: Black Ops 6 (25. 10.), Towerborne(letos), Ara: History Untold (24. 9.), Microsoft Flight Simulator 2024 (19. 11.) Indiana Jones and the Great Circle (letos).