Po letech strádání má Microsoft příjemnější starosti. Musí řešit, kdy, jakou hru vydá. Aby si vzájemně nekonkurovaly. To čas od času znamená také něco odložit na později, což mělo čerstvě odnést Avowed.

Nadcházející fantasy akční RPG od Obsidianu bylo původně naplánováno na konec letošního roku. Po letní prezentaci se dokonce na chvilku na oficiálních stránkách studia objevilo datum 12. 11. 2024. Moc dlouho tam ale nevydrželo.

Podle Toma Warrena z The Verge bude brzy oznámen odklad Avowed na začátek roku 2025. Microsoft se tak měl rozhodnout kvůli nedávnému přesunu postapokalyptické akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl ze září právě na 20. 11. Proč odklad Avowed ovlivnil právě Stalker 2? Jak už dlouho víme, hra bude dostupná v předplatném Game Pass.

Navzdory odkladu Avowed nebude o zábavu v Game Passu nouze. Jen od Microsoftu dorazí Age of Mythology: Retold (4. 9.), Starfield: Shattered Space (údajně září), Diablo 4: Vessel of Hatred (8. 10.), Call of Duty: Black Ops 6 (25. 10.), Towerborne (letos), Ara: History Untold (24. 9.), Microsoft Flight Simulator 2024 (19. 11.) a Indiana Jones and the Great Circle (letos).

S ohledem na to, že se Avowed nachází v závěrečné fázi vývoje, tak ve studiu měly začít práce na dalším projektu. Vyplývá to z informací na LinkedIn profilu uměleckého ředitele Daniela Cabucoa. Ten se z Riot Games přesunul do Obsidianu, kde od začátku července zastává stejnou pozici. Kromě Avowed v Obsidianu vzniká The Outer Worlds 2. Předtím vytvořili Grounded a Pentiment.