Už pár měsíců po vydání muselo být všem jasné, že navzdory zábavnosti nedokáže adrenalinová arkádová vybíjená Knockout City zaujmout dostatečný počet hráčů, aby se dokázala uživit. Nepomohla ani bezplatná verze, která je omezena do dosažení 25. úrovně. Nyní bylo oznámeno, že Electronic Arts jako vydavatel dává od hry ruce pryč a vývojáři z Velan Studios rok po vydání přejdou na free-to-play model.

Přechod se uskuteční se zahájením šesté sezóny, která začne na jaře letošního roku. Divize EA Originals už nebude vydavatelem a celá hra bude v rukou lidí z Velan Studios. Ti se těší na spolupráci s komunitou. Zároveň upozorňují, že změna modelu vyžaduje spoustu práce. Z toho důvodu pátá sezóna nazvaná Greatest Hits přinese méně obsahu. Bez nového Brawl Passu, nových map a nových míčů odstartuje 1. 3. 2022.

„Po páté sezóně zahajujeme druhý ročník Knockout City s bombou, která mění pravidla hry: Knockout City bude od letošního jara, kdy začne šestá sezóna, zdarma! Nemůžeme se dočkat, až naši hru přineseme milionům nových hráčů po celém světě,“ uvádí Velan Studios v tiskové zprávě.

„Rádi bychom poděkovali našim prvním fanouškům za to, že si Knockout City koupili a podporovali nás od začátku. Vaše oddanost a loajalita nás každý den povzbuzuje k vytváření tohoto světa; bez vás bychom se nedostali tak daleko. Naší hlavní prioritou bude vždy naše komunita,“ vzkazují.

V souvislosti s tímto oznámení připravili bonusy pro všechny, kteří si koupí Knockout City před spuštěním šesté sezóny. Jedná se o speciální věrnostní balíček, obsahovat bude exkluzivní legendární kosmetické předměty, XP boosty a 2000 in-game peněz.

Nové mapy, nové míče a další obsah se do hry dostanou později.

Knockout City vyšlo v květnu 2021 pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.