Hojně spekulovaná mobilní verze Call of Duty: Warzone byla potvrzena. Populární battle royale akce se z počítačů a konzolí skutečně přesune na přenosná zařízení s operačním systémem Android a iOS.

Informace jsou zatím skoupé. Tisková zpráva zmiňuje, že zážitek bude vytvořen speciálně pro mobilní zařízení se špičkovou technologií. Nepůjde tedy o přímý port současné verze Warzone. V příspěvku se také píše, že hra má hráče bavit mnoho let. Activision tedy plánuje Call of Duty: Warzone na mobilech a tabletech podporovat delší dobu, což není nic překvapivého, když to samé dělá u Call of Duty Mobile od známého čínského studia TiMi, autorů Pokémon Unite.

Otázkou zůstává, co Call of Duty: Warzone nabídne oproti Call of Duty Mobile, kde si hráči již nyní mohou užívat battle royale. Jisté je zatím jedno, o vývoj nové verze Warzone se postará přímo Activision. Hledá totiž nové zaměstnance, kteří pomohou přinést na mobily nový AAA zážitek s napínavou, plynulou a rychlou akcí.

Activision zatím neprozradil, kdy chce mobilní verzi Call of Duty: Warzone uvést na trh. Známý insider Tom Henderson dříve psal, že by se tak mělo stát v letošním roce. Tomu ale moc nenasvědčují inzeráty hledající vývojáře. Nedávno společnost potvrdila vývoj Call of Duty: Warzone 2 a Call of Duty: Modern Warfare 2. Obě hry připravuje studio Infinity Ward od základu na zbrusu novém enginu.

Warzone 2 má být masivní evolucí oblíbené bezplatné battle royale akce, která má ale po příchodu Pacifiku nemalé problémy. Ty Activision také potvrzuje a dušuje se, že vývojáři pracují na opravě.

Call of Duty: Warzone je bezplatná battle royale akce, v níž bojuje až 100 hráčů o to, kdo zůstane poslední naživu na stále se zmenšující mapě. Hra je dostupná na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One.