Včera se internetem začala šířit nelichotivá zpráva o hororovém survivalu Abandoned, která znovu podpořila domněnky, že celý projekt je jeden velký podvod. Tvůrci z nizozemského studia Blue Box Games nyní vysvětlují, proč tweety týkající se budoucích plánů byly z oficiálního účtu smazány. Jak se dalo očekávat, vývojáři všechny domněnky popřely.

„V poslední době jsme byli bombardováni žádostmi a dotazy ohledně stavu vývoje hry Abandoned. Pokud jde o nejnovější zvěsti o zrušení projektu, tak vás ujišťujeme, že tyto zvěsti jsou nepravdivé,“ stojí v prohlášení.

„Pracujeme na tom, abychom titul odhalili prostřednictvím aplikace, na sociálních sítích a formou prologu. Původně jsme to plánovali na první čtvrtletí roku 2022, ale podcenili jsme harmonogram, a ještě nejsme připraveni,“ dodávají.

Aplikace, kterou Blue Box označují jako zážitek v reálném čase, byla pro PlayStation 5 spuštěna v srpnu minulého roku, ale obsahovala pouze několik prázdných políček a velmi krátký a nic neříkající teaser. Šéf studia Hasan Kahraman později přiznal, že to byla katastrofa a velmi brzy slíbil nový trailer a po něm i hratelný prolog. Obojí je teď odloženo na neurčito.

„Chápeme vaše rozčarování, za které se vám hluboce a upřímně omlouváme,“ uzavírají vývojáři.

Tak co, budeme jim tentokrát věřit? Akční survival horor Abandoned vyvolává kontroverze od samotného oznámení. Někteří mají podezření, že hra ve skutečnosti neexistuje a jedná se o pokus o podvod – upozorňují mimo jiné na nejasnou minulost týmu, který je údajně za projekt zodpovědný. Nepřispívá tomu ani nepromyšlený marketing s narážkami na Metal Gear Solid, stejně tak nynější mazání zpráv z Twitteru.