V posledních měsících jsme si zvykli na jednu zajímavou hru za druhou. Pokud některou z nich nemáte ještě dohranou, tak v dubnu budete mít více času. Čtvrtý měsíc letošního roku se totiž řadí mezi ty méně zajímavé. I když několik lákavých titulů se najde, včetně příchodu očekávaného pokračování české kultovní point-and-click adventury.

LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA

5. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Úsměv z našeho ponuřejšího úvodu vám vrátí zpět kostičkové Star Wars, které bude zesměšňovat padouchy. Opravdu, ukáže vám, že i temná strana může být vtipná a zábavná. Dalším lákadlem je možnost ovládat stovky postav, lodí a vozidel a utvořit si vlastní cestu napříč galaxií.

MLB THE SHOW 22

5. 4. na PlayStation, Xbox a Switch

Z předaleké galaxie se přesouváme na baseballové hřiště. Doufám, že pálky již máte připravené. Už od minulého ročníku není MLB The Show exkluzivitou PlayStationu. Letošní ročník dorazí nejen na konzole od Sony a Microsoftu, ale také na Nintendo Switch. Vývojáři vám umožní vytvořit si dokonalý tým, pozvat do hry své přátele a užít si napínavé zápasy se vším všudy.

THE HOUSE OF THE DEAD: REMAKE

7. 4. na Switch

V kompletně přepracované podobě se vrací známá hororová zombie střílečka The House of the Dead. Čekají vás hordy nemrtvých oblud v rychlé kolejové střílečce, která zachovává atmosféru arkádové klasiky s moderní grafikou a ovládáním. Bonusem je několik zakončení.

ROAD 96

14. 4. na PlayStation a Xbox

Více konců má i několikrát oceňovaná adventura Road 96 od autora Valiant Hearts se z počítače a Switche přesouvá na konzole PlayStation a Xbox. Čeká na vás procedurálně generovaná adventura, jež se odehrává v devadesátých letech ve smyšlené zemi. Hrát budete za hrdiny a hrdinky, kteří utíkají za hranice své totalitní země. Jak na tuto cestu vyrazíte, je jen na vás. Můžete jít pěšky, zaplatit si taxíka nebo ukrást auto. Držíme tedy palce, ať vás nechytnou!

POLDA 7

15. 4. na PC s českým dabingem

Je tady někdo, kdo nezná roztržitého detektivka Pankráce z kultovní české point-and-click adventury Polda? Ono je to nakonec jedno, protože už v polovině měsíce vyjde sedmý díl. Ten opět nabídne spoustu humoru, nezapomenutelné scény a hvězdné české dabéry.

Pankráce opět namluvil Luděk Sobota. V roli krátkozrakého chirurga Čestmíra Rozmázla uslyšíme Petra Rychlého a nekompromisní vrchní sestru nadabovala Bára Štěpánová. Dále uslyšíme hlasy Ivy Koralové, Tomáše Matonohy, Petra Jablonského, Pavla Vondry, Bohdana Tůmy, Miroslava Táborského nebo Filipa Švarce.

Co na Pankráce čeká tentokrát? Vyšetřování ho zavede na Celebritycon, setkání největších hvězd a mozků naší planety. Chtějí mimozemšťané unést výkvět lidské společnosti? Co před námi tají vůdci světových velmocí? Hrozí naší civilizaci nebezpečí, nebo je to všechno jinak? To jsou otázky, na které bude muset Pankrác se svou kolegyní najít odpovědi.

Postal 4: No Regerts

20. 4. na PC

Z předběžného přístupu se do plné verze dostane komediální a kontroverzní first-person akce Postal 4: No Regerts. Čeká vás pět šílených dnů v zapadlém fiktivním arizonském městečku Edensin, kde každý den od pondělí do pátku navazuje na předchozí s novými misemi, lokacemi a herními systémy. Ikonický antihrdina The Postal Dude může vzít celý týden útokem, převálcovat konkurenci a rozvrátit samotný koncept tradičního životního stylu od devíti do pěti. S močovým měchýřem připraveným k prasknutí a kompletní sadou cílů, které můžete řešit s naprostou volností v citlivém, absurdním sandboxu s otevřeným světem.

VAMPIRE: THE MASQUERADE - BLOODHUNT

27. 4. na PC a PS5

Vampire: The Masquerade - Bloodhunt je bezplatná battle royale akce zasazena do ulic a na střechy Prahy. Naše krásné hlavní město je zmítané nelítostnou válkou mezi upírskými klany. A právě do jednoho upíra s nadpřirozenými schopnostmi se vžijete a budete bojovat proti jiným upírům i vojákům inkvizice. Vybaveni budete rovněž střelnými zbraněmi.

DORFROMANTIK

28. 4. na PC

Po roce, jednom měsíci a několika dnech opustí předběžný přístup extrémně kladně hodnocená relaxační budovatelská strategie Dorfromantik s logickými prvky. Ve hře skládáním políček vytváříte idylickou vesnickou krajinu. Zároveň titul nabízí výzvu pro ty, kteří ji hledají. Abyste překonali nejvyšší skóre, musíte pečlivě plánovat a strategicky umisťovat svá políčka. Více se o hře dozvíte v našem preview.

NINTENDO SWITCH SPORTS

29. 4. na Switch

Maria, Zeldu a další známé hrdiny na Nintendu Switch máme od uvedení této úspěšné konzole na trh. Co ale chybělo, tak byly sportovní hry. Dobrá zpráva, na konci měsíce se Wii Sports vrátí v kolekci sportovních her pro Switch. Na výběr dostanete fotbal, volejbal, tenis, bowling nebo badminton. Na podzim pak dorazí golf.

Tak to bude duben 2022. Vybrali jste si novou hru, kterou si během tohoto měsíce zahrajete, nebo budete trávit volný čas se staršími tituly? Napište nám do komentářů.

BĚHEM DUBNA 2022 JEŠTĚ VYJDE:

  • Godfall: Ultimate Edition - 7. 4. na PC, PlayStation a Xbox
  • Sherlock Holmes: The Devil's Daughter - 7. 4. na Switch
  • Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition - 7. 4. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • 13 Sentinels: Aegis Rim - 12. 4. na Switch
  • Cat Cafe Manager - 14. 4. na PC a Switch
  • Star Wars: The Force Unleashed - 20. 4. na Switch
  • Chernobylite - 21. 4. na PlayStation 5 a Xbox Series X/S
  • Zombie Army 4: Dead War - 26. 4. na Switch
  • Tasomachi: Behind the Twilight - 28. 4. na PS4 a Switch