Kontroverzní hororová survival akce Abandoned nebyla ještě ani pořádně představena a už má za sebou několik kontroverzí. Po nezvládnutém marketingu, který prý nešťastnou náhodou spojoval projekt s Hidea Kojimou, a nespočtu odkladů prezentace přichází další katastrofa. A tahle by mohla naznačovat konečnou.

Nizozemské studio Blue Box Game se v poslední době odmlčelo, žádným způsobem nekomunikuje. Nyní bylo zjištěno, že z oficiálního twitterového účtu zmizely předchozí příspěvky, které mimo jiné zmiňovaly plány na brzké vydání hratelné demoverze. Odstraněny byly také tweety vysvětlující, že speciální aplikace pro interaktivní představení hry, která byla vydaná pro PlayStation 5, bude opravena a nabídne více obsahu. To mělo vysvětlovat, proč má aplikace 6 GB.

Poslední zpráva na twitterovém účtu Blue Box Game Studios je z 30. 1. 2022 a píše se v ní o hacknutí YouTube kanálu. Další je z 24. 12. 2021 a odkazuje na oficiální stránky studia s plánem vývoje na první čtvrtletí roku 2022.

O smazaných tweetech informuje známý moderátor Lance McDonald, jenž byl k Abandoned kritický už dříve. Myslí si, že tenhle projekt nikdy neexistoval a jde o nějakou formu podvodu. Abandoned bylo dříve spojováno jako exkluzivita pro PlayStation, teaser trailer se dokonce objevil na oficiálním YouTube kanálu PlayStationu. Sony se k němu ale nikdy nevyjádřila.

Ptáte se, jak je možné, že neznámý projekt propagovala sama Sony? Podle McDonalda nejde o nic neobvyklého, japonská společnost dává příležitost nezávislým hrám. Právě reklama od Sony mohla „vývojářům“ pomoci k vylákání peněz od investorů, ale to je pouze jedna z mnoha spekulací.

Příběh tajemného projektu by vydal na malou knihu. Od samotného oznámení vyvolával mnoho reakcí a otázek. Hojně se spekulovalo, že jde o nový Silent Hill, upoutávku na nový Metal Gear Solid od Hidea Kojimy... Často se mluvilo také o tom, že Abandoned nikdy neexistovalo. Poslední možnost se zdá být stále pravděpodobnější.

Jsme obětí trollu Hidea Kojimy? Tajemství hry Abandoned