Více než milion hráčů se během prvního týdne chopilo praku a kuše v kůži Amicie v A Plague Tale Requiem, oznámily společnosti Asobo Studio a Focus Entertainment. U té příležitosti zveřejnily trailer, který rekapituluje nadšené názory z recenzí. Najdete ho úplně nahoře.

Akční dobrodružství se může pochlubit průměrným hodnocením 84 %, uvádí server OpenCritic. 85 % má dle MetaCriticu v průměru Xbox Series X/S verze a 83 % potom PlayStation 5 verze. Na Steamu pak titul doporučuje 89 % hráčů.

Vypadá to, že absence výkonnostního režimu, který by hru na nové generaci konzolí rozběhl v 60 snímcích za sekundu, moc neuškodila. I když se na optimalizaci na internetu snesla značná kritika. Jak jste s A Plague Tale Requiem spokojeni vy?

Terka u nás doporučila A Plague Tale: Requiem na 9/10 za skvěle vybudovaný příběh, trefně vyváženou hratelnost a zpracování lokací.

„A Plague Tale: Requiem nepřináší revoluci ani změnu, ale pouze brousí to, co přinesl první díl v roce 2019. Ačkoli se to může zdát jako minus, Requiem zvládá všechny přední aspekty akční adventury odpravovat skvěle. Příběh vám odvypráví další pouť sourozenců Amicie a Huga, zvládá představit postavy zcela nové i vyvrátit vaši stereotypní představu o tom, jak by příběh mohl pokračovat a vytvořit tak skvělé příběhové zvraty,“ stojí ve verdiktu.

A Plague Tale Requiem vyšlo 18. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch (přes cloud). Ve hře jsou české titulky.