Akční adventura A Plague Tale Innocence z roku 2019 se dočkala vylepšení pro novou generaci konzolí od Sony a Microsoftu. Hráči si mohou nesnadné dobrodružství Amicie a jejího mladšího bratra Huga užít v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Vylepšení je zdarma pro všechny majitele PS4 a Xbox One verze. Navíc v rámci předplatného PS Plus si můžete PS5 verzi tento měsíc vyzvednout bez dalších investic.

Pokud toužíte do krabičce, tak pro PS5 a Xbox Series X/S bude A Plague Tale: Innocence na pultech obchodů od 19. 10. tohoto roku. Launch trailer úplně nahoře. Kromě toho vyšla hra také na Nintendo Switch v rámci cloudu.

HLOUPÉ DORUČENÍ VS. INTELIGENTNÍ DORUČENÍ

Hráči na PlayStationu 5 si stěžují na hloupý systém přenosu uložených pozic z PS4. Zatímco na Xboxu Series X/S je vše díky systému Smart Delivery plně automatické a hráčům stačí stáhnout aktualizaci do nové konzole a uložená pozice se automaticky obnoví, tak na PlayStationu je nutné stáhnout nový patch pro PS4 verzi, spustit hru a nahrát uložené soubory do cloudu, než začnete hrát verzi pro PS5. Tedy za předpokladu, že chcete pokračovat tam, kde předtím přestali. V případě nové hry se vás tato obtíž netýká.

Někteří hráči šli tak daleko, že mluví o dumb delivery (hloupém doručení) a srovnávají ho s hbitějším Smart Delivery (inteligentním doručením) na Xboxu.

MÍRNÁ VÝHODA NA STRANĚ PLAYSTATIONU 5?

První srovnání PlayStation 5 a Xbox Series X verze poukazuje na menší výhodu na straně konzole od Sony. PS5 verze díky stínům vypadá lépe. Vývojáři zaslouží pochvalu za dobrý výkon ve všech třech next-gen verzích, ačkoli na PS5 můžeme zaznamenat drobné poklesy frekvence snímků za sekundu.

A Plague Tale: Innocence vypráví chmurný a dojemný příběh a nabízí hratelnost, která je kombinací akce a dobrodružství. Sledujete cestu Amicie a jejího mladšího bratra Huga, kteří se pokoušejí přežít v drsném světě sužovaném válkou a černou smrtí. Sourozence pronásleduje inkvizice a hordy divokých krys, a tak je jasné, že z této výpravy nevyváznou bez úhony.

Hra obsahuje české titulky.

POKRAČOVÁNÍ SE JMENUJE A PLAGUE TALE: REQUIEM

Na E3 2021 bylo oznámeno pokračování. Jmenuje se A Plague Tale: Requiem a jde o druhou kapitolu velkého příběhu Amicie a jejího bratra Huga. Titul se odehrává po událostech prvního dílu. Stále je pronásleduje strašlivá kletba a společně musejí bojovat o přežití ve světě, který je stejně temný jako nemilosrdný. Ústřední dvojice navštíví nová místa a bude se muset vypořádat s novými nepřáteli. Samozřejmostí jsou ikonická hejna krys.

A Plague Tale: Requiem vyjde v roce 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch v rámci cloudu. V den vydání bude hra dostupná v předplatném Xbox Game Pass.