Žádných strach majitelé Xboxu Series X a Xboxu Series S. Tak by se dal chápat obrázek, který se krátce po skončení PlayStation Showcase objevil na sociálních sítích Xboxu. Microsoft takto potvrzuje, že hned 12 her, které byly na akci Sony k vidění, vyjde také na Xbox.

V seznamu nechybí velké tituly, jako Alan Wake 2 od Remedy, Assassin's Creed Mirage od Ubisoftu, Dragon's Dogma 2 od Capcomu, Ghostrunne 2 nebo očekávaný remake Metal Gear Solid 3. Pro některé může být překvapivé, že na Xbox Series X/S se dostane také Marathon od studia Bungie, které vlastní Sony.

Tady je celý seznam:

Mezitím Phil Spencer, šéf herního oddělení Microsoftu, pogratuloval PlayStationu ke show. Stalo se tak v odpovědi na tweet Hermena Hulsta. Vedoucí PlayStation Studios po skončení akce napsal, že je hrdý na projekty, které týmy PlayStation Studios vyvíjí, a přivítal Haven Studios a Firewalk Studios v rodině. Tyto firmy konečně ukázaly světu své hry. Hulst vyzdvihl také Spider-Mana 2 od Insomniac Games.

Spencer pogratuloval svému protějšku i týmům PlayStationu. „Vím, že za těmito přehlídkami stojí spousta práce. Je zábavné vidět, co se chystá. Pěkné zahájení ‚výstavní‘ sezóny,“ dodal Spencer.

Připomínáme, že už 8. 6. na PlayStation Showcase naváže Summer Game Fest a 11. 6. se uskuteční Xbox Games Showcase a hned poté Starfield Showcase. Další prezentace a detaily v našem souhrnu.