Studio Croteam ještě před blížícím se Steam Next Festem přichází s demoverzí logické akční hry The Talos Principle 2, kterou si může vyzkoušet každý zájemce na Steamu, zkusit vyřešit některé hádanky ze začátku příběhu a seznámit se s novým světem.

The Talos Principle 2 láká do prostředí tajemné megastavby, ve které jsou ukryty neuvěřitelné schopnosti. „Čím více objevíte, tím více budete konfrontováni s otázkami o podstatě kosmu a smyslu civilizace. Nesplněný slib lepších zítřků, víra v rozum či rezignace na lidstvo jako takové – volby, které učiníte, a strany, které si vyberete, rozhodnou o dalším běhu událostí,“ uvádějí autoři, kteří se proslavili sérií Serious Sam.

Čeká vás řešení škály různě obtížných hlavolamů. Zahrnují i chytré metahlavolamy a vysoce náročné zlaté hlavolamy. Naštěstí bude možné hru dokončit i bez vyřešení všech těchto překážek. Nutné bude kupříkladu manipulovat s gravitací nebo pohybovat předměty pomocí mysli.

Plná verze The Talos Principle 2 bude následovat 2. listopadu letošního roku ve verzích pro PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.