Už nějakou dobu víme, že zítra, 25. 6., uspořádá studio CD Projekt RED akci nazvanou Night City Wire, během níž detailněji přiblíží napjatě očekávaný (a nedávno znovu odložený) Cyberpunk 2077. Až dnes jsme se však dozvěděli, že Night City Wire odstartuje v 18:00 našeho času a potrvá 25 minut. Během nich nás čeká představení nového traileru a záběrů z hraní, počítá se také s komentářem vývojářů, kteří mimo jiné představí herní prvek nazvaný v originále jako „braindance”.

Zajímavé je, že CD Projekt RED hovoří o zítřejší události jako o první epizodě Night City Wire, což naznačuje, že pod tímto názvem postupem času vyjdou další videa, která nás s Cyberpunkem 2077 blíže seznámí.

Pokud si chcete zkrátit čekání, máte v tuto chvíli v zásadě dvě možnosti (tři, když přidáme googlení obrázků s Keanu Reevesem) - buď se spokojíte s dvouvteřinovým lákadlem v tweetu výše, které ukazuje přelet létajícího vozidla nad městem Night City. Nebo zamíříte na GOG.com, kde si můžete po přihlášení k vašemu účtu do 4. července/júla zdarma stáhnout nesmírně bohatou kolekci obrazových materiálů. A že je rozhodně o co stát.

Kolekce nazvaná Cyberpunk 2077 Goodies Collection váží necelé 4 GB a obsahuje zejména již viděné materiály, avšak ve velmi vysokém rozlišení. Najdete zde koncepty, které posloužily při tvorbě traileru z minulého roku, nálož screenshotů a tapet na plochu PC i mobilních zařízení nebo třeba několik titulních motivů, jež budeme nejspíš s blížícím se vydáním hry vídat stále častěji. Nechybí ani hrst plakátů, které kromě již zmíněných titulních motivů využívají například nástřely různých módních stylů, s nimiž během hraní přijdeme do styku.

CD Projekt RED však do kolekce propašoval i několik dosud neviděných materiálů. Jedná se zejména o nový screenshot, ukazující prostředí jako vystřižené z filmů Kill Bill 2 nebo Blade Runner 2049. Jinými slovy, jedná se o přívěs pustině mimo samotné město Night City. Mezi screenshoty se navíc dají nalézt další kousky, které mohou působit nově, zpravidla však ukazují místa či scény, které jsme již v minulosti viděli. Přesto vám okolo tohoto textu nabízíme jejich výběr.

Zajímavým bonusem je pak PDF a obrázek s již viděnými logy různých gangů. Tvůrci tyto soubory nazvali samolepkami, takže nic nebrání tomu vzít je do copycentra, tiskárny nebo papírnictví, nechat si je skutečně vytisknout jako samolepky a poté je rozstříhat dle libosti. To kdyby vám třeba nestačily samolepky, jež budou součástí krabicové verze hry. A jestli máte rádi zbraně, určitě si zamilujete technické výkresy zápěstních čepelí Mantis a palných zbraní M2067 Defender, G-58 Dian, M-10AF Lexington a M221 Saratoga.

Cyberpunk 2077 vychází na PC, PS4 a Xbox One 19. listopadu/novembra. Počítá se také s bezplatným upgradem na PlayStation 5 a Xbox Series X.