Rockstar Games následují trend zdražování a navyšující cenu svého předplatného GTA+, které funguje na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Za službu, která nabízí bonusy do multiplayerové části Grand Theft Auto V a výběr plných her, zaplatíme více. V Evropě a USA je zdražení o 33 % a ve Spojeném království dokonce o 40 %.

Cena GTA+ se s okamžitou platností zvedá z dosavadních 5,99 $ / 5,99 EUR / 4,99 GBP na 7,99 $ / 7,99 EUR / 6,99 GBP za měsíc. V případě českých korun se zdražuje ze 159 Kč na 190 Kč.

Z Rockstaru nepřišlo žádné vysvětlení. Nedávno zdražila Electronic Arts u svých služeb EA Play a EA Play Pro.

Díky GTA+ získáte každý měsíc na svůj účet v GTA Online finanční bonus 500 000 GTA$. Dále exkluzivní členské události, možnost odlišit si svůj vůz od ostatních a další maličkosti. Plus přístup do seznamu vybraných her. Tento seznam se má postupně měnit. V současné době v něm jsou Red Dead Redemption, GTA: The Trilogy - Definitive Edition, GTA: Chinatown Wars a GTA: Liberty City Stories. Brzy do něj mají dorazit L.A. Noire a Bully.

GTA+ bylo na PS5 a Xboxu Series X/S spuštěno před rokem. Od září loňského roku nabízí vybrané hry od Rockstaru bez dalšího poplatku. Na PC služba dostupná není.

V roce 2025 od Rockstar Games vyjde Grand Theft Auto VI, zatím pouze na PS5 a Xbox Series X/S. Očekává se větší propojení s GTA+.