Společnost Electronic Arts se rozhodla s okamžitou platností zdražit oba tarify svého předplatného EA Play. Pro současné předplatitele bude platit nová cena od 10. května/máje letošního roku. Pro nové předplatitele jsou ceny již aktualizované.

EA vysvětluje zvýšení ceny udržitelností, aby mohla službu nadále provozovat a přinášet uživatelům hry a výhody.

Jak se ceny mění?

  • EA Play Standard - 1 měsíc za 5,99 euro (dříve 4,99 euro)
  • EA Play Standard - 12 měsíců za 39,99 euro (dříve 29,99 euro)
  • EA Play Pro - 1 měsíc za 16,99 euro (dříve 14,99 euro)
  • EA Play Pro - 12 měsíců za 119,99 euro (dříve 99,99 euro)

CENA V KORUNÁCH MNOHEM VYŠŠÍ

Nové ceny vidíme také v případě platby přes konzole PlayStation a Xbox. Tam se zvedla na 169 Kč za měsíc členství EA Play Standard. Původní cena byla 99 Kč. Nárůst v korunách je tedy mnohonásobně vyšší. Stejná situace je v sousedním Polsku v případě zlotých. Na druhou stranu roční členství na konzolích stojí 999 Kč.

Je otázkou, jak na zvýšení ceny EA Play bude reagovat Microsoft. Ten totiž zahrnul standardní EA Play do Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass.

EA není jedinou společností, co zdražuje předplatné. V létě minulého roku oznámil zdražení Microsoft u svých služeb Xbox Game Pass (konzolová verze) a Xbox Game Pass Ultimate. Na podzim následovala Sony, která zvedla cenu u ročního předplatného PlayStation Plus.

Členství EA Play nabízí měsíční odměny, kolekci her od Electronic Arts, zkušební verze nových her od EA a jiné výhody. EA Play Pro na PC vám umožní zahrát si veškeré hry od EA v edicích s dodatečným obsahem.