Pokud jste se těšili na polovinu října díky WRC Generations, tak budete muset vydržet. Společnosti KT Racing a Nacon odkládají vydání rallye závodů z 13. 10. na 3. 11. tohoto roku. V tento den dorazí hra ve verzích pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Verze pro Nintendo Switch nadále nemá stanovený termín, bude někdy později.

V letošním ročníku WRC, který je poslední od KT Racing a Naconu (od dalšího roku mají licenci tvůrci série DiRT z Codemasters), tým usiluje o věrný zážitek z hlediska výkonu vozu a volby strategie.

Velkou novinkou je zahrnutí hybridní éry, jež pro svět rallye znamená revoluci, která má výrazný vliv na výkonnost, použité strategie a donutí jezdce i týmy se přizpůsobit. Z toho důvodu se do hry dostaly nové mechaniky, které představují požadavky hybridních motorů. Abyste zvítězili ve speciálních etapách, musíte pečlivě řídit baterii na základě uzpůsobení mapování motoru.

KT Racing dále tvrdí, že připravili novou, a ještě realističtější fyziku automobilů a lákají na švédskou rallye se 6 zbrusu novými speciální etapami v regionu Umea. Celkově má WRC Generations zahrnout více obsahu než všechna ostatní dosavadní rallye. Konkrétně:

  • 750 km unikátních rychlostních zkoušek ve 22 zemích
  • 49 týmů ze sezóny 2022 (Rally1 / Rally2 / Junior WRC)
  • 37 legendárních vozů a další bonusy
  • 165 měřených rychlostních zkoušek

Teď už nový gameplay trailer, zaměřuje se na vůz Peugeot 206 Marcuse Grönholma, jenž je bonusem za předobjednávku. Když si potom pořídíte edici Fully Loaded, dostanete se do hry o 48 hodin dříve.