Oblíbená série závodních videoher Trackmania slaví 20. narozeniny. Vydavatelství Ubisoft si vydání prvního titulu, které připadlo na 21. 11. roku 2023, připomíná přidáním nového obsahu do aktuálního dílu z roku 2020.

Trackmania si nyní bude postupně připomínat historii franšízy s postupnou obměnou herního prostředí. Oslavy navíc rozhodně nejsou krátkodobého charakteru – poslední sezóny se dočkáme až příští rok s nástupem léta. Teď se nicméně blíží zima, tudíž je ideální čas pro návrat sněhu.

První část oslav nejenže přináší novou kampaň obsahující 15 tratí, ale také promění klasickou formuli ve sněžný pick-up. Hraní s ním má být podle Ubisoftu stejné jako v roce 2003, avšak s přítomností moderních prvků. V rámci aktualizace přibyl také nový povrch silnic – dřevo – a přibylo 100 nových 3D bloků a předmětů pro tvůrce tratí.

Aktuálně dostupný nový obsah je také obohacen o speciální aktivity – kampaň už nyní doprovází Track of the Day a Cup of the Day. Na poslední listopadový den má Ubisoft News připravený livestream z Cup of the Day, který proběhne v 17:30 našeho času a účastnit se jej budou producent Trackmanie Augustin De Vita a obsahový manažer Ayrton Lemaire.

Další kampaň, tedy Rally, bude zahájena na jaře příštího roku, konkrétně 1. 4. Pouštní dobrodružství v rámci sezóny Desert dorazí až 1. 7.

Trackmania je dostupná pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.