Žádné překvapení se nekoná. Po řadě únicích a náznaků byl dnes po páté hodině odpolední oznámen remaster Need for Speed: Hot Pursuit. Konkrétně jde o předělávku hry z roku 2010, která byla remakem původních arkádových závodů Hot Pursuit a Hot Pursuit 2, které vyšly v roce 1998 a 2002.

Remaster remaku vyjde 6. 11. letošního roku na PlayStation 4, Xbox One a PC, 13. téhož měsíce bude ještě následovat verze pro Nintendo Switch. Hráči se opět podívají do fiktivního Seacrest County a užijí si napínavé závody i honičky s policisty. Celá hra bude podporovat hraní napříč platformami a nechybí Autolog pro snadné spojení s hráči a hledání výzev.

Doprovodná tisková zpráva dále slibuje lepší vizuální kabátek a všechny hlavní dodatečné balíčky, které vyšly. Dobrou zprávou je cena, ta totiž byla stanovena na 29,99 eur.

„Vychutnejte si vzrušení z pronásledování a rychlé úniky v Need for Speed Hot Pursuit Remastered. Podmaňte si rychlost v roli psance i policajta v těch nejvýkonnějších autech na světě. Přelstěte strážce zákona nebo zneškodněte silniční piráty pomocí arzenálu taktických zbraní a naplno si užijte tuto adrenalinovou, sociálně kompetitivní závodní hru,“ píše se v tiskové zprávě.

Vývojem remasteru bylo pověřeno studio Stellar Entertainment Limited, které pracovalo také na Burnout Paradise Remastered.

Pokud budete hrát na počítači, tak minimální požadavky uvádějí 64bitový procesor a operační systém: Windows 10, AMD Phenom II X4 965 nebo Intel Corei3-2120, 8 GB RAM, grafickou kartu AMD Radeon HD5750 nebo Nvidia GeForce GTX 450, DirectX 11 a 45 GB volného místa na disku. U doporučených je potom AMD FX-8350 nebo Intel Core i5-350K, 8 GB RAM a AMD Radeon R9 270x nebo Nvidia GeForce GTX 660.

Co se týče nového dílu Need for Speed, tak na něm pracuje Criterion Games s cílem vydat ho v roce 2021 pro PC a novou generaci konzolí PlayStation a Xbox. Ve hře možná budou motorky a civilisté.