Aktualizace: Jak se zdá, vše je ještě trošku jinak. Rockstar sice ceny oficiálně neoznámil, ale předobjednávky se postupně začínají objevovat na PlayStation Store a Xbox Store. Z nich vyplývá, že PS5 má o 25 procent větší slevu než verze pro Xbox Series X/S.

Bavíme se tedy o příběhové části Grand Theft Auto V. Ta je ve verzi pro PS5 v předobjednávce za 10 eur (na českém PS Store je za 262 Kč), zatímco pro Xbox Series X/S za 19,99 eur (podle kurzu 512 Kč).

GTA Online samostatně je za 9,99 eur. Ovšem předplatitelé PlayStation Plus si budou moci do digitální knihovničky přidat GTA Online ve verzi pro PS5 po dobu následujících tří měsíců. Když tak učiní, budou mít GTA Online už napořád.

Z toho vychází, že za Story Mode a GTA Online na Xboxu Series X/S zaplatíte 30 eur, zatímco na PS5 je to 10 eur – za předpokladu, že máte PS Plus. Nač byste si pak ale kupovali GTA Online.

Slevy by na obou platformách měly být platné do 14. 6. 2022. Pokud GTA 5 pro next-gen v předobjednávce ještě nevidíte, tak na PS Store a Xbox Store se objevuje postupně.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Jakou cenovku nahodí společnosti Take-Two a Rockstar Games na PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze gangsterská akce Grand Theft Auto 5, která původně vyšla před devíti lety a zasáhne již třetí generaci konzolí?

Oficiálně cena zatím oznámena nebyla. Australským hráčům se ale v PlayStation Store objevilo, že za PS5 verzi zaplatí 39,99 eur. V příspěvku je dokonce uvedena i česká cena 1049 Kč. Naštěstí Take-Two připravilo 50% slevu platnou od 15. 3. do 14. 6. 2022. GTA 5 by se tak mělo prodávat za 19,99 eur, pro nás tedy 524,5 Kč.

Bezplatná aktualizace pro majitele PS4 a Xbox One verzí dle všeho nebude. Nepočítal bych ani s nějakou levnější možností k upgradu. Vypadá to, že poloviční cena je určena směrem k hráčům, co už GTA 5 vlastní, tak aby je Take-Two přimělo investovat znovu.

Fyzické verze hry dorazí na pulty obchodů v dubnu, zatímco ty digitální už 15. 3. Předobjednávky mají odstartovat zítra, 8. 3.

Co je jisté, tak možnost přenést si svůj postup z příběhového režimu, stejně tak z multiplayeru. Navíc předplatitelé PS Plus si po dobu 90 dnů od vydání budou moci PS5 verzi GTA Online přidat do své digitální knihovny a mít k ní kdykoliv přístup. Pak stačí koupit pouze příběhovou část hry.

GTA 5 na PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyjde 15. 3. letošního roku. Titul bude zabírat 86,8 GB. Jak hra na konzolích poběží, tak o tom jsme vás informovali zde.