Hlavní hrdina prvních Watch Dogs se objeví ve Watch Dogs Legion v rámci prvního dodatečného balíčku Bloodline. To nám osvětlí, co měli Aiden Pearce a Wrench za lubem po skončení jejich příběhu v prvním díle a zjistíme, jak se vlastně ocitli v samotném Londýně. Tato zpráva ze začátku měsíce hráče nadchla. Dnes budou fanoušci ještě nadšenější.

Live producer Lathieeshe Thillainathan při Reddit AMA prozradil, že Bloodline integruje Aidena Pearce do hlavní příběhové kampaně Watch Dogs Legion. Po nainstalování DLC si budete moci zahrát za Aidena. Bude s ním zacházeno stejně jako s jakoukoli jinou postavou a jeho osobnost bude přítomna v cut-scénách kampaně. Zajímavé je, že scénáristé kvůli tomu přepisují příběh, aby se Aiden v příběhu projevil. Navíc nebude chybět ani možnost si Aidena, Wrenche a další postavy z DLC přizpůsobit.

Jen je škoda, že Aiden bude do Watch Dogs Legion přidán až v roce 2021. Je otázkou, kolik hráčů si zahraje příběh hry znovu jen kvůli nové postavě. Také je důležitá ještě jedna věc: Pro hraní za Aidena v původním příběhu Watch Dogs Legion není nutné dohrát DLC.

Bloodline přinese další hratelné postavy. Na Nině byly prováděny strašlivé experimenty, díky nimž získala schopnost ovládat mysl ostatní. Darcy je součástí asasínského bratrstva z Assassin’s Creed, ovšem Darcy je nekanonická. Víme také, že Ubisoft má v plánu se do universa Assassin’s Creed ponořit ještě v dalších částech Watch Dogs Legion. Už ale nevíme, co můžeme očekávat.

Připomeňme, že ve futuristickém Londýně po Brexitu budeme moci do svého týmu najmout kohokoliv z devíti milionů postav a hrát za ně. Každá postava má mít specifické dovednosti, schopnosti, plusy a mínusu. Aiden Pearce po vydání Bloodline DLC bude jednou z nich a může zemřít a my ho můžeme nadobro ztratit v případě zapnutí permanentní smrti.

Watch Dogs Legion vyjde 29. 10. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. 10. 11. budou následovat verze pro Xbox Series X a Xbox Series S. 12. 11. se dostane na digitální verzi PlayStationu 5, zatímco fyzická verze bude dostupná od 24. 11. Počítat můžete s bezplatným vylepšení na ekvivalent nové generace konzole, stejně tak s podporou uložených pozic. Později má Watch Dogs Legion přislíbený i cross-play.