Včera na Xbox Games Showcase 2023 jsme se konečně mohli podívat na dlouho očekávaný návrat Fable, který si vzali na starost tvůrci série Forza Horizon z Playground Games. Z dvouminutového in-game traileru jsme se toho o hře celkem dost dozvěděli.

Vezmete to od začátku. Ve videu vystupuje herec a komik Richard Ayoade jako farmář pěstující ovoce a zeleninu. O hrdinech má velmi nízké mínění a vysvětluje nám proč. Přitom sledujeme in-game záběry z nového Fable.

„Co si myslím o hrdinech? No, všichni jsme je viděli, že? Rozhlížejí se po placu se svými neúměrně vysokými lícními kostmi a komicky masivními zbraněmi. Přepadají bandity, protože rádi drtí bandity, že? Prožívají každou noc s obyčejným člověkem,“ vysvětluje.

„Denně říkám, že jsem skutečný hrdina, někdo, kdo dobývá nové území ovocem, zeleninou, na zemědělské straně. Ne se vznášet kolem bájných bytostí. A přesně to jsou. Wfters,“ nazývá hanlivě hrdiny.

„Víte, nejsem tady abych zabíjel legendární bestie. Přišel jsem dobýt zeleninu. To není eufemismus. Přiznejme si, že doba hrdinů je pryč. Nastal věk inovací,“ říká.

Pak ale věci naberou spád a my zjišťujeme, že Ayoade je ve skutečnosti obr, který nemá rád návštěvy a zdá se, že sežere hlavní hrdinku. Nebo ne? Samozřejmě ne, stačí vydržet do konce videa.

Trailer potvrzuje, že nás čeká pohádkové dobrodružství, které bude doprovázet humor. Také nás čeká vesnice s neurvalými obyvateli, bájné bestie, trocha pití, nějaké to drsné mlácení banditů a minimálně jeden boss velikosti domu.

Jaký dojem máte z Fable? Hra je ve vývoji pro PC a Xbox Series X/S.