Studio Hello Games opět překonalo samo sebe. Po katastrofickém startu se podařilo dát No Man's Sky do podoby, o které nikdo ani nesnil. S přidáváním zajímavého obsahu vývojáři neskončili a nově přichystali aktualizaci Frontiers. Tu šéf studia Sean Murray označil za chybějící kousek sci-fi fantasy, který vždy chtěli přidat.

Nikdo ale nejspíš nečekal, že Frontiers přidá obrovské planetární osady, tuny nových dílků pro stavbu základen, nájezdy Sentinelů na osady a možnost stát se také arbitrem a správcem místní osady.

Abyste se mohli stát dozorcem, musíte si nejprve získat respekt obyvatel. Až poté vám umožní pojmenovat město, stavět budovy, pořádat festivaly, řešit spory komunity, odrážet útoky Sentinelů a mnoho dalšího. Návštěvníci z řad NPC mohou dokonce požádat o připojení se k vaší osadě, může jít o talentovaného kuchaře nebo odborníky na robotiku.

Obydlené planety po celém vesmíru mají nyní procedurálně generovaná města plná vesmírných lidí. Nových stavebních prvků mají být stovky a mají odlišný vzhled založený nejen na dřevě a kamení.

V souvislosti s tím vším Hello Games tvrdí, že provedli řadu vylepšení v budování základny. Nové rozhraní vám umožní rychlejší přístup k věcem a otáčení dílků. Potěší režim úpravy, jenž umožní přesouvat dílky, aniž byste je museli ničit a znovu stavět.

Do toho si přidejte další úrovně, obří zvířata, vylepšené vizuální efekty a mnoho dalšího, co update Frontiers do No Man's Sky přináší. Hodně z toho je k vidění v traileru (úplně nahoře).