Ubisoft byl nucen odložit start bezplatné first-person střílečky XDefiant. Hra totiž neprošla certifikačními testy společností Microsoft a Sony. Bez nich nemůže žádná hra na Xboxu Series X/S, Xboxu One, PlayStationu 5 a PlayStationu 4 vyjít.

XDefiant jsme si v plné verzi měli původně zahrát během letošního léta. Dle výkonného producenta Marka Rubina to nyní vypadá na vydání koncem září, nejpozději do konce října tohoto roku. Záleží na tom, kdy a za jakých podmínek hra projde certifikací.

Předložena byla Microsoftu a Sony na konci července, ale v polovině srpna se dozvěděli, že neprošla. Když na druhý pokus projde bez podmínek, tak bude spuštěna v polovině až na konci září. Pokud ale projde v podmíněném stavu, tak Ubisoft bude muset připravit day one patch, který nedostatky zohlední, což by znamenalo posun na začátek/polovinu října.

Problém se naštěstí netýká hratelnosti, nýbrž nedodržení předpisů. Ty souvisí se systémy a celkovým zážitkem, které Microsoft a Sony očekávají od her na svých platformách. Jako příklad uvedl správu trofejí a achievementů.

XDefiant měl původně v názvu Tom Clancy's, ale později Ubisoft název zkrátil, ale nadále jde o 6v6 střílečku, která využívá prostředí a postavy z jiných Tom Clancy's titulů, včetně The Division, Ghost Recon a Splinter Cell.

Hra bude spuštěna pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox, přičemž na PS4 a Xbox One má dle dřívějších informací vyjít později. To se ale možná s tímto prodloužením změnilo.