Black Myth: Wukong je hit. Za pouhé tři dny se prodalo 10 milionů kusů a na Steamu jde o nejhranější hru pro jednoho hráče v historii. Hra ale zatím vyšla pouze na PC a PlayStation 5. Na konzolích Xbox Series X/S chybí kvůli problémům. Vývojáři z čínského studia Game Science dříve řekli, že potřebují akční dobrodružství více optimalizovat. Více odklad nekomentovali. V pozadí se objevovaly informace o problému s optimalizací pro Series S, méně výkonném modelu konzole Microsoftu.

Podle nejnovějších informací Black Myth: Wukong na Xboxu Series X/S neprošel certifikací. Důvodem jsou problémy s výkonem kvůli memory leaku. To je problém, kdy hra nedokáže odstranit data vložená do operační paměti. Výkon se postupně zhoršuje až nakonec hra spadne.

Zajímavé je, že postupný pokles výkonu při delším hraní hlásí také hráči na PlayStationu 5. U Sony ale Black Myth: Wukong certifikací prošel. Vše tak poukazuje opět na Xbox Series S, který má pouze 10 GB RAM, zatímco Series X má 16 GB RAM. Z toho pohledu tedy Black Myth: Wukong postihl stejný osud jako Baldur's Gate 3. Microsoft totiž vyžaduje, aby hra vyšla současně pro Xbox Series X i Xbox Series S. A z těchto nároků nehodlá ustoupit.

V Game Science mají usilovně pracovat na vyřešení problému, aby získali certifikaci. V současné době je však Black Myth: Wukong pro Xbox Series X/S odložen na neurčito, informuje známý španělský insider eXtas1stv.