Čínské studio Game Science oslavuje fenomenální úspěch své první velké hry nazvané Black Myth: Wukong. Dosud jsme věděli pouze, že o akční RPG je velký zájem na Steamu. Dnes už víme, že dobrodružství inspirované čínskou mytologií zaujalo i hráče na konzolích PlayStation 5.

Na počítačích a PS5 se hry Black Myth: Wukong dohromady prodalo více než 10 milionů kusů. Tohoto milníku titul dosáhl za první tři dny. Kromě toho bylo odhaleno, že v jednu chvíli ve hře bylo současně více než 3 miliony hráčů. To jsou na čistě singleplayerový projekt neuvěřitelná čísla.

Na Steamu měla hra dosud nejvíce 2 415 714 hráčů současně. Další statisíce tak pocházejí z PS5. Díky tomu je Black Myth: Wukong druhou nejhranější hrou v historii Steamu. Rekord drží PUBG: Battlegrounds (3,2 milionu). Rekord singleplayerové hry předtím držel Cyberpunk 2077. Ten v době vydání dosáhl na 1 054 388 hráčů. Hranici milionu překonal během 160 minut od vydání. Black Myth: Wukong se milion podařilo překonat už během první hodiny od premiéry.

Vývojáři děkují hráčům za podporu a přejí jim krásný víkend strávený při hraní Black Myth: Wukong.

Pokud by vás zajímalo srovnání z pohledu prodejů, tak Cyberpunk 2077 za prvních 12 dní hlásil 13 milionů.

V budoucnu vyjde Black Myth: Wukong na Xbox Series X/S. Zpoždění je z důvodu další optimalizace. Dle všeho se vývojářům nedaří hru optimalizovat na slabší Series S.

Recenzi připravujeme.