Čas nám letí jako voda a než jsme se vůbec stihli rozkoukat, už tady máme říjen, což znamená, že se na nás ženou další herní novinky. Dnes se podíváme na zoubek hackerské akci Watch Dogs: Legion. Ubisoft nás totiž vůbec nešetří, a ještě před samotným vydání nás zásobuje hromadou informací. Ono to ani není info týkající se věcí, které bychom řešili při vydání, jelikož nám představuje své plány s hrou do budoucna.

Nejdříve bych se podíval na novinky ohledně příběhu. To je vlastně jediná věc, která bude relevantní při vydání hry. Poté tu mám v zásobě jen post-launch věcičky. Zpět tedy k tomu příběhu. Ten, jak jistě víte, nás zavede do Londýna blízké budoucnosti. V této době je britská metropole na pokraji zhroucení. Po ulicích se totiž prohání nebezpečná osoba nebo spíše entita. Nikdo pořádně neví, jestli se vůbec jedná o člověka. Takže tahle entita, známá jako Zero-Day, obvinila undergroundovou resistenci DedSec z bombardování Londýna. No a kvůli tomuto selhání samotné vlády se jediná naděje Londýna vyskytne na hledané listině zločinců. Proto se vy, jakožto hráč, chopíte vedení DedSec a pokusíte se naverbovat ty nejlepší z nejlepších, abyste Londýnu po brexitu navrátili jeho původní slávu. Klidně to může být babička s holí, policajt atd. Jednoduše budete schopni naverbovat každého obyvatele Londýna, jen ho nejprve musíte přesvědčit, aby se k vám přidal. Až poté za něj můžete hrát.

To bychom měli info k samotnému příběhu, který za mě vypadá dost zajímavě. Sice nic mega inovativního, ale pokud to bude správně pojaté, řekl bych, že se máme na co těšit. Teď tedy k tomu, co nás bude čekat nějaký ten měsíc po vydání Watch Dogs: Legion.

Součástí prvního bezplatného updatu bude samozřejmě multiplayer. Přece by si Ubisoft nemohl nechat ujít možnost multiplayeru v takovéto hře, no ne? Tím pádem se 3. 12. dočkáme možnosti vstoupit do futuristického Londýna až se třemi dalšími spoluhráči. Avšak procházení města nebude to jediné, co budete společně moci podniknout. Čekat na vás budou specifické kooperační mise, jak už tomu v multiplayeru tohohle typu bývá. Ale své místo si vybojovaly i eventy, které se budou náhodně objevovat na mapě. Jo a pokud hledáte nějakou pořádnou výzvu, tak přesně pro vás tu jsou Tactical Ops mise.

Právě Tactical Ops mise vypadají na mnohem více propracovanou část onlinu. Bude možné si je zahrát pouze v plném počtu hráčů, tedy ve čtyřech. A samotný producent Lathieeshe Thillainathan se zmínil o tom, že do multiplayeru bude v rámci možností jednoduché se dostat. V rámci Tactical Ops misí měli vytvořit něco pro náročnější hráče. „Jsou zde napínavé momenty, specifické animace, nová herní struktura, kterou naleznete jen v tomto módu. Ale vyvažovali jsme to tak, aby zde byla stále nějaká míra obtížnosti, která nepůjde nijak do extrému,“ řekl Lathieeshe Thillainathan v kontextu s Tactical Ops misemi.

Kromě co-op zábavy se 3. 12. dočkáme i prvního PvP režimu. Ten ponese název Spiderbot Arena a umožní vám kontrolovat robotické pavouky. Ti budou vyzbrojeni zbraněmi a pustí se do souboje na život a na smrt. Zde budete moci změřit své síly až proti sedmi protivníkům. Mimo Spiderbot Areny se nám na poli PvP objeví i Invasion mód. Ten sice nepřijde hned 3. 12., ale je skvělé vidět, že se nám vrátí tohle napadání ostatních hráčů. Kdo by nechtěl štvát ostatní, zatímco si užívají hru? Ale mám takový pocit, že lidi, co za sebou mají Dark Souls, invady ve Watch Dogs: Legion nijak nerozhází.

Tím bychom měli za sebou novinky ohledně multiplayeru. Což nás přesouvá k dalšímu, které s tímto úzce souvisí. Jde o to, že si budete moci svůj progres v onlinu přenášet mezi jednotlivými platformami. To se ale nebude týkat přenášení progresu ze singleplayeru. Progres zde budete moci přenášet jen mezi zařízeními stejného typu. Tedy například z PlayStationu 4 na PlayStation 5, stejně tak to bude i u Xboxu či na PC, kde si budete moci data přenést na Google Stadia (u nás ale není spuštěna).

Dostáváme se k poslední novince, kterou nám Ubisoft naservíroval. Tím není nic jiného, než první DLC – Bloodline. Díky němu se do hry dostane Aiden Pearce, kterého jistě znáte z prvních Watch Dogs, a s ním dorazí také Wrench z druhého dílu. Jen tak pro jistotu, oba budou hratelnými postavami. Takže se nemusíte bát, že by se vám nedostali do rukou. Bloodline nám osvětlí, co měli Aiden a Wrench za lubem po skončení jejich her a jak se vlastně ocitli v samotném Londýně.

V tomhle dodatečném balíčku narazíme také na další dvě nové postavy. Máme tady Ninu, na které byly prováděny strašlivé experimenty, díky nimž získala schopnost ovládat mysl ostatních. Po Nině tu je Darcy, která je součástí asasínského bratrstva. Pokud byste očekávali nějaké spojení příběhu Assassin’s Creed a Watch Dogs, tak vás rovnou zastavím. Bylo řečeno, že postava Darcy je nekanonická a vznikla především, protože vývojáře prostě baví vytvářet postavy, které jsou inspirovány světem Assassin’s Creed. Lathieeshe Thillainathan se také zmínil, že tým má v plánu se do univerza Assassin’s Creed ponořit ještě v některých částech hry, ale kdy a kde přesně, bohužel už neřekl.

Přečtěte si také: Watch Dogs: Legion potrápí váš počítač

A tak jsme se dopracovali až na samotný konec. Mám takový pocit, že víc toho už ze šuplíku nevytáhnu. Ale i tak jsme se toho dozvěděli celkem dost. Bližší podrobnosti ohledně příběhu. Info o samotném multiplayeru, který k nám dorazí cca měsíc po vydání hry, a v neposlední řadě první DLC. Ubisoft nás v tomhle ohledu rozhodně nešetří, ale kdo ví, jak nakonec dopadne hra samotná, že? Třeba to dopadne tak špatně, že si potom nikdo na nějaký multiplayer ani nevzpomene, anebo to bude na druhou stranu fakt pecka a multiplayer bude skvělým dodatkem. A jak to vidíte s Watch Dogs: Legion vy?

Watch Dogs: Legion vycházejí 29. 10. na Xbox One, PlayStation 4, Stadia a PC přes Epic Games a Uplay. Hra bude součástí také předplatného Uplay Plus. Xbox Series X/S verze přijdou na řadu 10. 11. a PS5 verze o dva dny později. Fyzická PS5 verze se začne prodávat od 24. 11. 2020.